Türkiye turizmi için kötü haber

Türkiye turizmi için kötü haber

Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan ölümlü büyük kazaların ardından yere indirilen Boeing'in 3737 MAX serisi uçaklarının, gelecek yıla kadar yerde kalabileceği belirtildi.


TurizmGüncel

Son olarak mart ayında Etiyopya'da yaşanan kazanın adından yere indirilen ve teknik sorunları bulunduğu açıklanan Boeing 737 Max serisi uçakların, bu yılın sonuna kadar yerde kalabileceği açıklandı.

Yıl sonunu bulabilir

Boeing 737 Max uçaklarındaki yazılım probleminin giderildiği, ancak ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA) ve sendika yetkilileri, Boeing'in üzerinde çalışması gereken konuların artmaya devam ettiğini belirtti.

The Wall Street Journal'a konuşan yetkililer, Max'lardaki sorunun giderildiğine ilişkin raporların FAA'ya sunulacağını ancak Delta Air'in eski CEO'su Stephen Dickson'ın FAA'nın başına geçeceği için raporun onaylanmasının gecikebileceğini belirtti.

American Airlines bu sefer 2 Kasım tarihini verdi

Dün bir açıklama yapan American Airlines, 737 Max iptallerinin 2 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu. Şirket, daha önceki açıklamasında Max uçaklarının eylül ayında servise alınacağını duyurmuştu. Bunun anlamı, American Airlines'ın her gün 115 uçuşu iptal olacak.

İç hatlarda uçuş sayısı düştü, bilet fiyatları uçtu

Türkiye'de Türk Hava Yolları'nın bünyesinde 12 tane Max serisi uçak bulunuyor. Bu uçaklar, mart ayından bu yana yerde yatıyor. Şirketin sene başında, bu uçakları da dahil ederek planlama yapması ve sonrasında uçakların yere inmesi nedeniyle şirketin uçuşlarında azalmalar, iptaller ve gecikmeler yaşanırken, bilet fiyatları da oldukça yükselmiş durumda. THY'nin İç hat uçuşlarındaki yüksek bilet fiyatları ve düşen uçuş sayısı, TBMM'de de gündeme geldi.

Mehmet Ersoy 'hedefe ulaşamadık' demişti

Öte taraftan, THY ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan 'direkt uçuş' protokolü de Max'ların yerde olmasından ciddi şekilde etkilenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya, Dalaman, Bodrum ve İzmir gibi turistik kentlere yapılması planlanan direkt tarifeli seferlerde, Max'ların yerde olmasından dolayı istenilen hedefe ulaşılamadığını açıklamıştı.



Bu Haber 15.07.2019 - 10:56:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.