''Türkiye turizmi 11.2 milyar dolar kayıp yaşayabilir''

''Türkiye turizmi 11.2 milyar dolar kayıp yaşayabilir''
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından hazırlanan raporda, koronavirüs salgınının yaz aylarında da devam etmesi durumunda sektörün 11.2 milyar dolarlık kayıp yaşayacağı belirtildi.


Koronavirüs salgınının turizm sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin bir rapor hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası darbe alan turizm sektörünün henüz kendi yeni yeni toparlamaya başladığını belirtti. Korona salgını nedeniyle ağır tedbirlerin alındığını kaydeden Karabat, sektörün buna dayanamayacağını ifade etti.

17.5 milyon turist gelemez, 11.2 milyar dolar kayıp yaşanır

Uçuş bağlantısı kesilen ülkelerle mevcut durumun devam etmesi halinde 17.5 milyon turistin Türkiye'ye gelemeyeceği belirtilen raporda, bu durumun ülke ekonomisine, sadece turizm kaynaklı 11.2 milyar dolar kayıp yaşatacağı ileri sürüldü. Raporda, ''Ancak bu tutar yalnızca turizm sektörünü değil aynı zamanda sektörle geri ve ileri bağlantılı diğer sektörleri de yakından ilgilendirmektedir. Hükümete düşen konuya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapıp önlem almaktır.” denildi.

Antalya borç batağında

Turizmin başkenti Antalya’nın borç batağında olduğu vurgulanan raporda “Antalya Türkiye’de turizm endüstrisindeki işletme belgeli her 5 tesisten birine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak Antalya’da özellikle otellerin yüksek borçluluğu kentin stresini artırmaktadır. Ülkemize kazandırdığı döviz girdisi de düşünüldüğünde iflasın eşiğinde olan otel endüstrisi ekonomik riskleri tırmandırmaktadır. BDDK verilerine göre turizm sektörünün toplam borcunun 37,1’i Antalyalı işletmelere aittir. Bu oranı 32,3 ile İstanbul takip etmektedir” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 20.03.2020 - 10:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Selim Yılmaz 20.03.2020 - 01:18

    Bize bilmediklerimizi söyleseniz daha iyi olurdu.. Konuşan anlatan çok da yardımcı olan yok ..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.