Türkiye Rusya'da uçak bileti fiyatlarıyla da ayrıştı

Türkiye Rusya'da uçak bileti fiyatlarıyla da ayrıştı

Rusya'da kısıtlamaların gevşetilmesi ile birlikte yurt dışı uçak bileti rezervasyonlarında artış yaşanıyor. En çok rezervasyon yapılan iki ülke Türkiye ve Karadağ olurken, fiyatlarda ise ilginç bir durum var.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'daki online seyahat acenteleri, yurt dışı uçak bileti satışının artışta olduğunu belirtiyor. En çok rezervasyon yapılan ülkeler Türkiye ve Karadağ uçuşları olurken, iş fiyatlara geldiğinde Türkiye diğer ülkelerden ayrışıyor. Buna göre, Rusya'da yurt dışı uçak bileti fiyatları ortalama yüzde 10 artarken, Türkiye uçuşlarında fiyat düşüyor.

Yurt dışı bilet satışları yüzde 8 arttı

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) sitesinde yayınlanan habere göre, Rusya'da hava trafiği henüz normale dönmese de Rusların yurt dışı ilgisi giderek artıyor. Bletix firmasının verilerine göre, ağustos ayında yurt dışı bilet satışları temmuz ayına göre yüzde 8 oranında arttı.

Toplam uçak bileti satışında Türkiye lider

Rusya'da en çok talep gören yurt dışı destinasyonun Türkiye olduğu belirtilirken, toplam uçak bileti satışında Türkiye'nin payının yüze 25'e yükseldiği kaydedildi. Buna paket tur satın alıp charter uçuşlarla gelenler de eklendiğinde, oranın çok daha yüksek olacağının altı çiziliyor.

Bilet fiyatları yüzde 10 arttı

Online seyahat acentelerine göre, Rusya'da yurt dışı uçak bileti fiyatları geçen yılın aynı dönemindekinden daha yüksek. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında 20 bin 375 ruble olan ortalama uçak bileti fiyatı, bu yılın aynı ayında yüzde 10,6 artışla 22 bin 550 rubleye yükseldi.

Türkiye fiyatları düştü

Rusya'da yurt dışı uçak bileti fiyatı yüzde 10'un üzerinde artsa da, aynı şey Türkiye için geçerli değil. Ağustos ayında İstanbul uçak bileti bir önceki yıla göre yüzde 2, Antalya uçak bileti ise yüzde 5 düşüş gösterdi.



Bu Haber 20.08.2020 - 09:30:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan Kalın 11.09.2020 - 05:18

    Bilet fiyatları çok yükselmeye başladı bu aralar gerçekten, Moskova'ya bilet almak istedim geçen hafta en uygun bileti biletall'da buldum. Bilet fiyatlarına acilen düzenleme gelmeli.

  • erdal binzet 21.08.2020 - 02:11

    türk hava yolları neden bilet konusunda hiç imtiyaz vermiyor sürekli fiyat yükselterek türk vatandaşları için yurt dışına gitmek isteyenlere başka hava yollarına gitmek zorunda kalıyorlar lütfen öncelikle rusya kazan bilet fiyatlarını baksınlar saygılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.