Türkiye ile Paraguay turizmde iş birliği anlaşması imzaladı

Türkiye ile Paraguay turizmde iş birliği anlaşması imzaladı

Türkiye ile Güney Amerika ülkesi Paraguay arasında turizm iş birliği anlaşması imzalandı.


Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy iki ülke arasında turizm iş birliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin 2018 yılında Paraguay’ın başkenti Asuncion'da açtığı büyükelçilik ile birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirten Mehmet Nuri Ersoy, devamında TİKA kanalıyla yürütülen teknik iş birliği projeleri ve bölgesel örgütlerle kurulan ilişkilerin Paraguay ile ilişkilere ivme kazandırdığını ifade etti.

İmzalanan mutabakatla iki ülkenin zengin turizm deneyimlerini paylaşacağını belirten Ersoy aynı zamanda turizm imkanlarının çeşitlendirilerek kapsamlı ve sürdürülebilir dönüşüm için yol haritasına kavuşulduğunu ifade etti. Atılan imzaların mevcut ve potansiyel yatırımcılar için alt yapı oluşturduğunu kaydeden Bakan Ersoy, anlaşmanın iki ülke arasında karşılıklı turist trafiğinin artmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

İşbirliği çerçevesinde ortak televizyon yapımlarına yer verilebileceğini kaydeden Ersoy "Bu konuda önümüzdeki süreçte somut projeler üretebilir, her iki ülkenin etkin televizyon kanallarında, gastronomiyi, tarihi mekanları, seyahat rotalarını ve yerel kültürleri tanıtıcı programlara ve ortak yapımlara ağırlık verebiliriz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 09.11.2022 - 08:49:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.