Türkiye hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapattı

Türkiye hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapattı

Türk hava sahasının Ermenistan uçuşlarına kapatıldığı duyuruldu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’daki anıt provokasyonunun ardından Türk hava sahasının Ermenistan uçaklarına kapatıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu NTV’ye yaptığı açıklamada “Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye’ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise Ermenistan'a tepki verilmemesinin söz konusu bile olamayacağını belirterek “Türkiye'nin tarihi hafızasını hedef alan, bizi soykırımla itham eden bir eylemin karşılıksız kalması beklenemezdi. Bunun tabi ki hava sahasının kapatılması gibi bir sonucu olur.” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan merkezli Armenpress haber ajansına konuşan FlyOne Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan, Türkiye’nin FlyOne Armenia havayolu şirketine Avrupa'ya uçuşlar için daha önce verilen izinleri iptal ederek hava sahasını kapattığını ifade etmişti.

Ne olmuştu?

1920’li yılların başlarında Osmanlı siyasi ve askeri liderlerinin yanı sıra dönemin Azerbaycanlı yetkililerine ve hatta bazı Ermeni asıllı Osmanlı vatandaşlarına karşı gerçekleştirilen suikastların faillerine ithaf edilen Erivan’da “Nemesis Anıtı” açıldı.

Anıt açılışının ardından kınama mesajı yayınlayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı “Nemesis Anıtı’nın Erivan’da açılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir. Bu olayın Ermeni basınında takdim ediliş tarzı da, tasvip edilmesi mümkün olmayan çarpık bir tarih yorumunun bazı zihinlerde halen devam ettiğini göstermektedir. Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan bu tür provokatif adımlar, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara hiçbir suretle katkı sağlamayacak, tam tersine normalleşme sürecini olumsuz etkileyecektir.” açıklamasında bulunmuştu.

 



Bu Haber 03.05.2023 - 14:38:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.