Türkiye Google otel aramalarında üçüncü

Türkiye Google otel aramalarında üçüncü

Google’da son 3 ayda yurt dışı seyahati için yapılan konaklama aramalarında Türkiye üçüncü sırada yer aldı.


Turizm Databank’ın İtalyan Ulusal Turizm Ajansı (ENIT) raporundan derlediği verilere göre, 1 Mayıs-29 Temmuz 2022 döneminde yapılan Google otel aramalarında İspanya 100, İtalya 89 değer alırken Türkiye 79 ile onları izledi. Yunanistan 64 ile beşinci sırada yer alırken onu 56 ile Fransa, 37 ile Meksika takip etti.

Dünya şehirlerine yönelik otel aramalarında ilk sırayı Prag, Londra ve Dubai alırken, İstanbul altıncı sıra ile Barselona, Roma ve Venedik’in önünde yer aldı.

Pazarlarda Türkiye kaçıncı?

Alman turistler için başlıca turistik yerlerde, İtalya 100 değeri ile birinci olurken Türkiye 68 ikinci, İspanya 61 ile üçüncü, Yunanistan altıncı ve Fransa yedinci sırada yer aldı.

İngiliz turist için aramalara konu olan başlıca turistik destinasyonlar, İspanya, Yunanistan ve Türkiye oldu. İtalya beşinci sırada.

Hollandalı turist için aramalara konu olan başlıca turistik destinasyonlar, İspanya, Fransa ve Türkiye oldu. İtalya ve Yunanistan Türkiye’yi izliyor.

Fransız turist için aramalara konu olan başlıca turistik yerlerde, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Fas ilk sıralarda yer alırken Türkiye beşinci oldu.



Bu Haber 16.08.2022 - 09:28:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.