Türkiye 15 Temmuz’da Rusya ve Ukrayna’ya kapıları açıyor

Türkiye 15 Temmuz’da Rusya ve Ukrayna’ya kapıları açıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna ile ilgili önemli bir karar aldı.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın Rusya ve Ukrayna’dan Türkiye’ye dönük uçuşlara 15 Temmuz itibariyle izin verme kararı aldığı öğrenildi. Kararın sadece turistik bölgeleri değil, tüm Türkiye’yi kapsadığı kaydedildi. Uçuşların fiili olrak başlayabilmesi için, bu ülkelerin de aynı şekilde izin vermesi geekiyor.

10 Haziran’dan itibaren başlıyor

Türkiye 10 Haziran itibariyle, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, yurt dışından gelen uçuşlara izin vermeye başlayacak. Bu açıdan Cavid-19 ile mücadelede başarı göstermiş ülkelerle karşılıklı mutabakatlar yapılarak uçuşlar başlayacak.

Koçkar: Oteller 15 Temmuz’da açılacak şekilde kendini hazırlamalı

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e açıklama yapan Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, söz konusu kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Önlerinde en azından bir tarih olmasının sezonun geri kalanı için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Koçkar, bu pazarlarla çalışan ve açma planı yapan otellerin 15 Temmuz’da operasyona başlayacak gibi hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi.

Rusya 1 Ağustos’a sarkabilir

Ukrayna uçuşlarının 15 Temmuz’da başlayabileceğini ve bu ülkeyle ilgili hiçbir sorun olmdığını, ancak Rusya uçuşlarının 1 Ağustos’a sarkabileceğine dikkat çeken Koçkar, 1 Ağustos tarihini telaffuz etme nedeninin ise, Rus hava yolu şirketi Aeroflot’un bu tarihi işaret etmesi olduğunu belirtti. 



Bu Haber 21.05.2020 - 22:33:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kasim ozgul 05.08.2020 - 09:44

    rusya kapilari turklere ne zaman aciyor?

  • Cemil merter 23.05.2020 - 10:49

    Turkiye bir an once turistlere kendi kapisini acmak istiyor. Avrupa tedirgin Tatile gitme konusunda cekingen. Ayrica Rusyada corona da Halen artiyor Sizin verdiginiz tarihte Rusyanin Evet diyecegini de sanmiyorum.

  • Editör 22.05.2020 - 11:57

    Sayın 'Anonim', haberde Söz konusu ülkelerden 15 Temmuz'dan itibaren turist gelecek diye bir ifade yer almıyor. Türkiye'nin bu ülkelere 15 Temmuz'dan itibaren kapıları açacağı ifade ediliyor. Bu Türkiye'nin kararı. Uçuşlara izin verip vermemek karşı ülkenin inisiytifinde ve bu da haberde belirtiliyor. İyi günler...

  • Anonim 22.05.2020 - 10:46

    Turkiye 15 Temmuz itibari ile izin verme karari vermis olabilir de Rusya ne cevap vermis onu yazmamissiniz ? Rusyanin bu konudaki karari daha hic belli degilken sanki 2 tarafda anlasmis , ucus izinleri talep edilmis , karsilikli onaylanmis gibi haber basligi atip 15 Temmuzda basliyor izlenimi yaratip bircok umut eden isletme ve kisileri yanlis yonlendiriyorsunuz Rus hukumet yetkililerinden 15 Temmuzda baslayacagiz diye bir beyanat sunabilirmisiniz sitenizde ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.