Türk otelcilerden Almanya pazarında ‘fiyat ayarı’

Türk otelcilerden Almanya pazarında ‘fiyat ayarı’

Türk otelcilerin Almanya pazarında da fiyat indirimine gitmeye başladığı belirtiliyor.


Turizm Güncel

Nisan ve mayıs aylarında Rusya pazarında yaşanan durgunluğun ardından bu pazarda fiyat indirimine giden Türk otellerinin, Almanya pazarı için de aynı adımı atmaya başladığı öğrenildi.

Turizm Güncel’e bilgi veren tur operatörü yetkilileri, satışların durağan seyretmesinden dolayı bazı otellerin aksiyon vermeye başladığını, aksiyon oranının ise oteline göre, yüzde 5 ile yüzde 20 arasında değiştiğine dikkat çekti.

Fiyat indirimine başka otellerin de dahil olacağını kaydeden tur operatörü temsilcileri, fiyat indirimleri ile birlikte satışların da son bir haftadır canlandığını ifade etti.



Bu Haber 05.06.2023 - 15:21:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Oldumu bu simdi

    Kadir Ugur 06.06.2023 - 01:58

    10 ay evvel dilimizde tüy bitti piyasalar bu fiyatlari kaldirmaz diye. Zaten bilhassa Alamlar enflasyon düsmani. Fiyati enflasyon üzerinde cikan mali kesinlikle fiyati normal seviyeye gelene kadar almiyor. Cok hassas ve inatci-. Simdi aklimiz basimiza geldi ve bu enflasyon üstü fiyat artislarini geri almaya basladik ve rezervasyonlar hizlandi. Insallah bu indirimler erken rezervasyon sisteminden rezervasyon yapmis müsteriye rencide etmez ve zaten ücretsiz olan iptal realitesini ortaya koyup yeni fiyatlarla yeni rezervasyon yapmaz ve seneye de ben aptalmiyim erken rezervasyon yapayim demez. Tur operatörleri piyasanin nabzini tutan sirketkerdir. Bu fiyat belirlemelerinde biraz da otelci kardeslerimizin bizim önerilerimizi ciddiye alamalari gerekir. Türkiye de otelcileri de anliyorum. Muazzam bir enflasyon yükselisi ve kurun artmamasi otelcinin bütcesini zorluyor. Burada yapilacak tek sey tasarrufa gitmek. Müsriflik derecesine varan büfeleri gözden gecirmek. Personeli efektif kullanmak gibi bir sürü tasarruf imkanlari bulunmaktadir. sezonumuz insallah hepimiz icin basarli olsun. Kadir Ugur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.