Türk Hava Yolları'nın Do&Co ile neden yollarını ayrdığı ortaya çıktı

Türk Hava Yolları'nın Do&Co ile neden yollarını ayrdığı ortaya çıktı
Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 ortağı olduğu Do&Co ile neden yollarını ayırmaya hazırlandığı belli oldu. İki şirket arasında üçüncü havalimanına yapılacak yatırım tutarı ile ilgili anlaşmazlık çıktığı belirtilirken, Do&Co'nun ortağı Atilla Doğudan'ın THY'nin stediği yatırımı yapamadığı kaydedildi.


Dün KAP'a bir açıklama yapan Türk Hava Yolları, yeni havalimanında çalışmak üzere Singapur Hava Yolları'nın ikram şirketi SATS ile iyi niyet anlaşması imzaladığını duyurmuştu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, olayın perde arkasında Do&Co'nun ortağı Atilla Doğudan'ın yeni havalimanına THY'nin istediği miltarda yatırım yapamaması bulunuyor.



''TÜRK YEMEKLERİNE DEVAM EDİLECEK''

1987’de havayolu ikram sektörüne Lauda Havayolları ile giren Do&Co, en büyük çıkışını THY ile ortak kurduğu Turkish Do&Co ile yaptı. Şirket uçan şefler ve Türk yemekleri ile THY’nin son 10 yıldaki çıkışına önemli katkı sağladı. THY şimdi Singapurlu şirket ile yine yüzde 50 ortaklı yeni bir ikram şirketi kurmak için kolları sıvadı. 1000’e yakın uçan şef ve servis elemanının bu yeni kurulacak şirkete geçmesi bekleniyor.  THY’nin ikramlarında değişiklik olmayacağını belirten yetkililer, “Türk yemeklerine devam edilecek” dedi

THY OLMASA DA VARIZ

Konuyla ilgili Do&Co da dün KAP’a şu açıklamayı yaptı: “Do&Co AG, hiç süphesiz THY’ye karşı taahütlerini yerine getirmeye devam edecektir ve kendisini mevcut ortaklığa bağlı görmektedir. Bu doğrultuda, Do&Co AG Türkiye’deki anlaşmalarına ve yatırımlarına bağlıdır. Do&Co AG, Turkish Do&Co’nun üçüncü havalimanında THY ikram hizmetleri sağlayıcısı seçilmemesi halinde dahi İstanbul üçüncü havalimanına önemli ölçüde yatırımlar yapmaya istekli olduğunu bildiririz.”

VİZE KRİZİ THY’Yİ VURDU

ABD ile vize krizi THY’yi de etkiledi. Havacılık dergisi Air Transport World’a konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “16 Ekim 2017-31 Mart 2018 arası Türkiye ve ABD uçuşları için rezervasyonlarda yüzde 45 düşüş yaşandı” dedi.


Bu Haber 19.10.2017 - 09:18:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.