Turizmin normale dönmesinde acenteler kilit önemde

Turizmin normale dönmesinde acenteler kilit önemde
''Seyahat sektörü küresel ölçekte inişli-çıkışlı bir başlangıç yaparken, bundan sonraki dönemde seyahatleri planlamak biraz daha karmaşık olacak ve bu süreçte seyahat acenteleri önemli rol oynayacak''

TurizmGüncel - Dış Haberler

Bu sözler Amadeus'un ''Yarının Seyahat Acenteleri'' başlıklı çalışmada kullandığı ifadelerden biri. Kısıtlamalar, yeni gereksinimler ve karantina gibi düzenlemelerin seyahat için zaman, bilgi ve deneyim gerektirdiğine işaret edilen çalışmada, seyahatçileri başarılı bir şekilde kazanmak için turizm profesyonellerinin ve özellikle de seyahat acentelerinin kilit önemde olduğunu ve bu nedenle bazı becerilere sahip olmaları gerektiği ifade edildi.

Çalışmada, seyahatçileri geri kazanmak için seyahat acentelerinin sahip olması gereken beceriler şu şekilde sıralandı:

Empati: İster iş isterse eğlence amaçlı olsun, unutulmaz seyahatlerin inşasında empati önemli bir rol oynar. Özellikle de yolculuk öncesi ve yolculuk sırasında şüphe ve korkuların çoğaldığı bir zamanda, hiçbir şey kendini bir seyahatçinin yerine kotmaktan daha önemli olamaz. Sürekli değişen sınır kontrolleri, seyahat politikaları ve sağlık kuralları iletişim ve anlayış son derece önemli hale geliyor.

Sağlam bir ekip: Seyahat endüstrisindeki yöneticilerin yüzde 50'si, en önemli silahlarının güçlü bir ekip olduğunu belirtiyor. Bu oran Avrupa'da yüzde 63 gibi bir seviyeye ulaşıyor. Bir krizi veya hassas durumu yönetmek veya sektörü yeniden başlatmak tak başına yapılacak bir iş değil. Aslında en iyi seyahat acenteleri, tavsiyelerde bulunacak, destek verecek, rehberlik edecek ve yardım edebilecek meslektaşlarla dolu olanlardır.

Sayısal kolaylık: Dijital beceriler günümüzde kaçınılmaz olan alanlardan biri. Dijital beceriye olan ihtiyaç, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi, seyahat sektöründe de arttı. Dünyanın önde gelen 35 seyahat acentesinin yöneticiyle yaptığımız görüşmede, yeni teknolojilerin yönetiminde ihtiyaç duyulan insan unsurunu kazanmak için mücedele ettiğini belirtiyor. Doğru beceriye sahip olan ekip arkadaşını bulamamak yöneticilerin en çok endişelendiği 3 başlıktan biri.

Sosyal ağlarda var olmak: Teknolojik gelişme ile el ele giden sosyal ağlar, turizm işletmelerinin sorunsuz çalışabilmesi için gerekli. Gençlerin gidecekleri destinasyonu 'Instagramlanabilir' olup olmamasına göre seçtiği dijital dünyada, seyahat acenteleri var olmak durumunda. Sosyal ağ becerileri, sadece pazarlama departmanında çalışanlar tarafından değil, müşteri ile iletişim halinde olan tüm çalışanlar tarafından kazanılmalıdır. Facebook, Instagram, Twitter veya Tik Tok gibi sosyal ağlarda düzenli olarak içerik paylaşmak hem müşteri sadakati oluşturur hem de yeni müşterilere ulaşmayı sağlar.

Reaktivite: Seyahat acentelerinin sürekli değişen çalışma ortamlarına adapte olmaları ve hızlı tepki verebilmeleri önemli. Bu nedenle becerilerini sürekli güncellemeleri ve yenilemeleri gerekiyor. Zor bir pazarda farklı bakış açısıyla düşünme ve hızla tepki verme becerisi anahtar rol oynar. Müşterileriyle gerçek zamanlı iletişim kurma, doğru bilgi sağlama ve her zaman ulaşılabilir olma (kısacası duyarlı olma) müşterileri ile güven ilişkisini geliştirecektir.



Bu Haber 20.10.2020 - 09:01:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.