Turizmin nabzı Alanya’da attı

Turizmin nabzı Alanya’da attı

Türkiye turizmine yön veren dinamiklerin buluştuğu Turizm Değerlendirme Toplantısı ve Kokteyli Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ev sahipliğinde yapıldı.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Turizm Değerlendirme Toplantısı ve Kokteyli, Mylome Luxury Resort Hotel yapıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’nin moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu, Meeting Point Türkiye İcra Kurulu Başkanı Okay Yıldırım, MTS Globe Türkiye Genel Müdürü Münci Karakaya, ETS Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, Corendon Touristic Satış Pazarlama Koordinatörü Şükrü Önal ve TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Genel Müdürü Yiğit Laçin, konuşmacı olarak yer aldı.

Kaynak pazarların değerlendirmesi, 2023’ün planlamaları ve Alanya destinasyonuna yönelik değerlendirmelerin aktarıldığı toplantıya çok sayıda turistik tesis ve acente işletmecisi katıldı. Toplantı sonunda TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır da kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Sonrasında yapılan kokteyle ise Alanya Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, oda, dernek, kurum, vakıf başkanları ve çok sayıda turizm yetkilisi katıldı.

"Aydınlatıcı olmaya devam edeceğiz"

ALTİD Başkanı Burhan Sili, organizasyon sonrası yaptığı genel değerlendirmede şunları söyledi: Pandemi dönemiyle birlikte son iki senedir gerçekleştiremediğimiz etkinliklerimizden ilkini 14 Haziran’da tüm üyelerimizin, tur operatörü, acente yetkililerimizin ve Alanya protokolünün katılımıyla gerçekleştirdik. Üst düzey ve yoğun katılımın olduğu bu toplantıda üyelerimize ışık tutmak amacıyla farklı kaynak pazarlarda faaliyet gösteren tur operatörü ve acente temsilcilerimizle bir panel gerçekleştirdik. Son derece verimli ve aydınlatıcı olduğu hususunda geri dönüşler aldığımız bu toplantı ve akabinde gerçekleşen kokteylimizde bir arada olmayı özlemiş olduğumuzu da fark ettik. Önümüzdeki süreçte de farklı organizasyonlarla sektörümüze moral vermeye ve aydınlatıcı olmaya çalışacağız.  Bir diğer yandan destinasyonumuz için önem arz eden TAV Gazipaşa Alanya Havalimanının da mevcut durumu, geleceğe yönelik projeksiyonları ve de neler yapılabileceği konularında da bilgiler aldık, istişarede bulunduk.  Kısaca son derece verimli ve keyifli bir buluşmaydı. Bu vesileyle bizleri kırmayarak katılım sağlayan tüm konuşmacı ve misafirlerimize yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum.



Bu Haber 16.06.2022 - 09:28:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.