Turizmde 23 Haziran hareketi: Yüzde 90'a ulaştı!

Turizmde 23 Haziran hareketi: Yüzde 90'a ulaştı!

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi ve 23 Haziran’a yeniden seçim koymasının ardından, daha önceden bu tarihe rezervasyon yapmış tatilciler, tatilin iptali veya tarih değişikliği için acentelere başvuruyor.


23 Haziran seçimi tatilcilerin planlarını da etkiledi. YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve yeni seçim tarihini 23 Haziran olarak açıklamasının ardından, daha önceden rezervasyonlarını yapmış olanlar acentelere müracaat ediyor.

''YÜZDE 90 DEĞİŞİKLİK VEYA İADE YOLUNA GİTTİ''

NTV’ye konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, seçimlere denk gelen tarihlere rezervasyon yapmış olan İstanbul’daki tatilcilerin iptal veya değişiklik talebinin yüzde 90 civarında olduğunu açıkladı. Bağlıkaya, ‘’Acentelerden aldığımı bilgiler, 23 Haziran’a denk gelen tarihlere tatil almış vatandaşların (İstanbullu) yüzde 90’a varan oranda tarih değişikliği veya iade yoluna gittiğini gösteriyor. Bu taleplerden yüzde 90’a yakınının tarih değişikliği, yüzde 10’unun ise iptal şeklinde olduğu görülüyor.’’ dedi.

''PAKET TURLAR HERHANGİ BİR CEZA ÖDENMEDEN DEĞİŞTİRİLEBİLİR VEYA İADE EDİLEBİLİR''

İptal durumunda para iadelerinin nasıl olacağı konusunda da değerlendirme yapan Firuz Bağlıkaya, ‘’Vatandaşlar seyahat acentelerinden aldığı paketleri herhangi bir ceza ödemeden tarihlerini değiştirebiliyor ya da iptal edebiliyorlar. Şikayet durumunda, acentelerden paket tur alanların TÜRSAB’a başvurmaları yeterli. Ayıca, paket turlarda seyahat iptal sigortası da var bilindiği üzere.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 08.05.2019 - 16:54:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.