Turizmcilerden kişi başına harcama vurgusu

Turizmcilerden kişi başına harcama vurgusu

Pandemi sürecinin sona ermesiyle turizm sektöründe toparlanma başladı. Turizmciler,  Türkiye’de kişi başı gelirin arttığını açıkladı.


Bu yıl özellikle İngiltere, Almanya ve İran pazarlarından önemli pay alan sektör, özellikle AB ülkelerinde İspanya ve Portekiz ile yarışıyor. Rekabette Türkiye, yüzde 30'a varan fiyat avantajları ile ön plana çıkıyor. Turizm sektör temsilcileri ise Türkiye'nin yılın ikinci yarısında yeniden başlayan yarışa ilk sırada başladığını belirtti.

“Türkiye ortalama harcamaları 800 doların üstüne çıktı”

Sözcü’den Sayime Başçı’ya açıklamalarda bulunan Hilton Dalaman Genel Müdürü Tunç Batum, özellikle İngiliz turistlerdeki artışın büyük bir katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “Hizmet kalitemiz İspanya'nın da Portekiz'in de üzerinde. Dolayısıyla oralar çok pahalı ve biz bu ülkelerden kaliteli misafirleri çekmeye başladık. Türkiye ortalama harcamada 800 dolarların üstüne çıktı. 1.000 dolara doğru gidecek. İspanya gelir açısından daha verimli bir turizme sahip olduğu için kişi başı harcamada 1.100 dolar seviyelerinde.” ifadelerini kullandı.

“Döviz bazında ciddi artış yaşandı”

Döviz bazında ciddi bir artış yaşandığını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı Armin Zerunyan, “Bu Türkiye çapındaki harcamayı 700 dolardan 900'a fırlatır mı onu öngörmem mümkün değil. Ama böyle bir artışı İstanbul yakaladıysa ve devam ettirirse ülkenin geri kalanının da benzer bir yaklaşım içinde olacağını düşünürsek bu olabilir” dedi.



Bu Haber 12.07.2022 - 14:52:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.