'Turizm vizyonuna değer katacak insaların TBBM’de olması önemli'

'Turizm vizyonuna değer katacak insaların TBBM’de olması önemli'

Milletvekili aday adayı olan turizmcilere sektörden destek geldi. Yapılan değerlendirmelerde, liyakat sahibi turizmcilerin Meclis’e girmesinin sektör açısından kazanç olacağına dikkat çekildi.


14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri için milletvekili aday adayı olan isimler arasında turizmciler de yer alıyor.

Turizm sektörünün önde gelen isimleri tarafından yapılan değerlendirmelerde, liyakat sahibi, sektörü bilen turizmcilerin TBMM’de olmasının önemli olduğuna dikkat çekildi.

Kavaloğlu: Turizm vizyonuna değer katacak isimlerin TBMM’de olması önemli

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, parti ayırt etmeksizin aday olan tüm turizmcilerin kazanmasını arzu ettiğini söyledi. Doğru insanların Mecliste olmasının önemine değinen Kavaloğlu “Bu işte ehliyetli, bu işi bilen turizm vizyonuna değer katacak insaların TBBM’de olması, hangi siyasi partiden olursa olsun, sektör açısında bir kazanç. Burada siyaset değil, turizmi geleceğine dönük temsil önemli.” dedi.

Her sektörün ağırlığı oranında parlamentoda temsil edilmesi gerektiğini kaydeden Kaan Kavaloğlu, “Orası bizim meclisimiz. Orada turizmin güçlü bir şekilde temsil edilemsi bizim için avantajdır.” ifadelerini kullandı.

Osman Ayık: Sektör açısından bir kazanım

Turizmci adayların desteklenmesi çağrısı yapan Türkiye Otelciler Federasyonu eski başkanı Osman Ayık ise “Sektörün sesi olabilecek arkadaşların parlamentoda bizleri temsil etmesinin, sektör açısından bir kazanım olacağını düşünüyorum. Sektör temsilcisi arkadaşlarımızın dünya görüşleri ve siyasi düşünceleri paralelinde olan siyasi partilerde siyaset yapmalarından daha doğal bir şey yok. Siyaset kurumunun da bu arkadaşlarımızı değerlendirip seçilebilecek yerlerden aday göstermesi, doğru bir tavır olacaktır.” dedi.

“Desteklenmeleri lazım”

Sektörün gelişimi için çalışmış STK temsilcilerinin parlamentoda yer bulabilmesinin sektörün geleceği açısından olduğu kadar ülke ekonomisi için de değer arz ettiğini ifade eden Osman Ayık, “Turizm sektörü sadece bugün değil, gelecekte de ülke ekonomisi için hayatiyet arz ediyor. Sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sektörün sesi olabilecek arkadaşları Meclis’e taşımak gerekir. Sektördeki tüm arkadaşların, aday adayı olan ve sonrasında aday olacak arkadaşlarımızı desteklemesi lazım. Bu işin Antalya’sı, İstanbul’u, İzmir’i, Muğla’sı yok. Turizm adına yapılan her iyi şey nihayetinde tüm bölgelere ve ülkeye yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.

Aydın Karacabay: Turizmin doğru insanlar tarafından temsil edilmesi önemli

Seçimler yaklaşırken milletvekilliği aday adaylığını açıklayan turizmcilere ilişkin haberler çıkmaya başladığını belirten Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu gerçekten turizmin işleyişini, dinamiklerini ve önceliklerini bilen kişiler tarafından yapılıyorsa çok pozitif bir gelişme. Ülke turizminin çözülmesini beklediğimiz o kadar çok sorunu varki, bu sorunlar ancak bu sıkıntıları yaşamış insanlar tarafından hızlıca çözülebilir. Aksi takdirde sorunları halının altına süpürmeye devam ederiz.

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerin en önemli kaynağı dış ticaret açığı. Bu tip krizlerde döviz kazandırmada ve istihdamda en kritik sektör olan turizmin TBMM’de güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve hakkettiği öneme haiz olması için doğru insanlar ve konuya hakim turizmciler tarafından temsil edilmesi önemli. Bu, parlamentonun güçlenmesi anlamına da geliyor.”



Bu Haber 31.03.2023 - 08:30:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Evet %100

    Cem Binay 31.03.2023 - 05:14

    Evet Turizme değer katanların,sorunları ve çözümleri olanların Tbmm olması önemli ; Peki biz ne yaşadık bugüne kadar ve biz bunu Turizm Bakanı ile test ettik ! Şimdi ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.