Turizm tahsislerinde Bakanlığın yetki alanı genişletildi

Turizm tahsislerinde Bakanlığın yetki alanı genişletildi
Kamu arazilerinin turizme tahsisinde değişikliğine gidildi. Yapılan değişiklikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkileri genişletildi.

Kamu arazilerinin turizme tahsisi artık tek elden yapılacak. Yapılan mevzuat değişikliği ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetki alanı genişletildi.

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre; değişiklikten önce devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler, Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri, bu bölgelerin veya bu bölgelerin planlarla belirlenmiş alt bölgeleri ve turizm merkezlerinin içinde yer alan orman arazilerini yatırımcılara 99 yıla kadar tahsis edebilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırımcılara tahsis edebileceği 'kamu taşınmazları' tanımı genişletildi.

Yapılan değişiklikle 'kamu taşınmazları' tanımı şu şekilde genişletildi:

“Kamu taşınmazları: Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezleri içinde veya dışında kalan ve kanun uyarınca Bakanlığa tahsis edilen; Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki tescil harici yerler ile kapanan yollar ve yol fazlaları, devlet ormanı sayılan yerler ile Milli Parklar Kanunu ve Özel Çevre Koruma bölgesi ilan edilen yerler ve ayrıca, ormanlık alanlar üzerinde bulunan ve Orman Genel Müdürlüğü sabit kıymetlerine alınan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile Devlet ormanları içinde sınırları Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ve üzerinde konaklama tesisi bulunan veya yapılması uygun görülen mesire yerleri.”



Bu Haber 28.07.2020 - 11:15:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.