Turizm sektörünün toparlanmasını yavaşlatan etkenler

Turizm sektörünün toparlanmasını yavaşlatan etkenler

Bu yıl uluslararası seyahatlerin 2019 yılındaki seviyenin yüzde 68'ine ulaşması bekleniyor. Tam toparlanma ise ancak 2025'te mümkün olacak.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Analiz şirketi GlobalData'nın raporuna göre, uluslararası seyahatler ancak 2025 yılında pandemi öncesindeki seviyeye ulaşabilecek. Bu yıl ise ancak pandemi öncesinin yüzde 68'ine ulaşılabilecek. Diğer yandan Avrupa ve Asya'daki toparlanma diğer bölgelere kıyasla daha düzensiz olacak.

GlobalData analisti Hannah Free, "Avrupa'da bu yıl uluslararası seyahatlerin pandemi öncesinin ancak yüzde 69'una ulaşması bekleniyor. Seyahat güveni yeniden inşa edilirken, Avrupa pazarında toparlanmanın dinamosu kısa mesafeli seyahatler olacak."dedi.

Yükselen maliyetler ve Ukrayna'daki savaş toparlanmayı olumsuz etkiliyor

Ancak seyahat sektöründeki toparlanmanın enflasyon, yükselen maliyetler ve Ukrayna'daki savaşla mücadele ederek yol alacağı kaydedilen raporda, 2025 yılına gelindiğinde uluslararası seyahatlerin 2019'un yüzde 98'ine ulaşacağı ifade edildi.

Savaşın Ukrayna sınırlarının dışına yayılmadığını belirten Hannah Free, "Öte yandan 2019 rakamlarına göre Rusya dünyanın en büyük 5. Ukrayna ise 12. turizm pazarı. Bu ülkelerdeki seyahatlerin sınırlanması Avrupa turizminin toparlanmasını olumsuz yönde etkileyecektir." şeklinde konutu.

Kuzey Amerika'da uluslararası seyahatlerin 2019'un yüzde 69'una ulaşmasının beklendiğini kaydeden Hannah Free, 2024 yılına gelindiğinde bu bölgede seyahatlerin 2019'un yüzde 102'sine ulaşacağını söyledi.

Çin'de devam eden sıkı tedbirler nedeniyle Asya-Pasifik'te ise seyahatlerin 2019'un yüzde 67'sine ulaşması bekleniyor.



Bu Haber 14.05.2022 - 20:39:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.