'Turizm kolejleri bu yıl açılacak, 200 bin öğrenciye sezonluk istihdam yaratılacak'

'Turizm kolejleri bu yıl açılacak, 200 bin öğrenciye sezonluk istihdam yaratılacak'
Turizm eğitiminde yapılacak yeniliklerin bu sene hayata geçirileceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2023 yılında 200 bin civarında öğrenciye turizm alanında sezonluk istihdam yaratacaklarını ifade etti.

Turizm meslek liselerini kolej statüsüne getiren projenin bu yıl hayata geçirileceğini anlatan Bakan Ersoy, "Öğrenci açısından turizm meslek liselerini cazip hale getirmemiz gerekiyor. Turizm meslek liselerinden mezun olmuş öğrencilerin de sektör tarafından cazip görülmesi gerekiyor. İki tarafın isteklerini karşılayacak bir formülle bu işi çözdük." dedi.

‘TURİZM MESLEK LİSELERİNDE 3 DİL BİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİLECEK’

İstanbul’da katıldığı bir toplantıda konuşan Bakan Ersoy, söz konusu okulların yeni dönemde seçerek öğrenci alacağının altını çizerek, "İngilizce ve Rusça mecburi lisan haline getiriliyor. Almanca, Fransızca, Çince ve Arapçadan herhangi bir tanesi de seçmeli lisan olarak eğitim verilecek. Yani turizm meslek lisesi öğrencileri iki lisanı çok iyi, bir lisanı iyi derecede öğrenmeye başlayacak." diye konuştu.

Yeni uygulamanın, ilk etapta 76 turizm meslek lisesinin 11'inde başlayacağını ifade eden Bakan Ersoy, turizm meslek lisesi sayısının da ihtiyaç kadar çoğaltılacağını söyledi.

2023’TE 200 BİN ÖĞRENCİYE TURİZMDE İŞ

Bakan Ersoy, 2023 yılında 200 bin civarında öğrenciye turizm alanında sezonluk istihdam yaratacaklarını anlattı.

"Turizm meslek kolejlerinden mezun olan öğrencilerin içinden başarılı olanların gastronomi ağırlıklı fakültelerde oteller tarafından burslu okutulması şeklinde bir operasyonu da hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki bir yıl içinde bununla ilgili çalışmaları tamamlayıp açıklayacağız." diyen Bakan Ersoy, bu yöntemle geleceğin genel müdür adaylarını yetiştireceklerini aktardı.


Bu Haber 11.03.2019 - 15:41:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.