Turizm birlik başkanları Tanıtım Ajansı seçimine giremeyecek

Turizm birlik başkanları Tanıtım Ajansı seçimine giremeyecek

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik’ turizm sektöründeki birlik başkanlarının seçime girmesine olanak vermiyor.

 


‘Tükiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Teşkilatı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik’; TÜRSAB, TÜROB, TYD gibi birlik başkanlarının Tanıtım Ajansı’nın yönetimini belirlemek için yapılan seçimlere katılmasını engelliyor.

Yasada yok, yönetmelikte var

Yönetmeliğin 17. Madddsi’nde Tanıtım Ajansı’ın danışma kurulu, ‘’Danışma Kurulunun üyeleri; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen Birlik Başkanı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğini temsilen Birlik Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonunu temsilen Federasyon Başkanı, Türkiye Otelciler Birliğini temsilen Birlik Başkanı, dönüşümlü olarak görev yapmak üzere otel yöneticileri derneklerinden en fazla üyesi olan iki derneğin birini temsilen Dernek Başkanı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğini temsilen Dernek Başkanı ile Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneğini temsilen Dernek Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliğini temsilen Birlik Başkanıdır.’’ ifadesi yer alıyor.

Hazırlanan yasanın 3. maddesinde ise danışma kurulunda yer alacak kişiler, ‘dernek ve birlikleri temsilen bir kişi’ olarak tarif edilmişti.

Yasanın 13. Maddesi’nin 6. fıkrasına eklenen, ‘’Danışma Kuruluna devredilemez. Danışma Kurulu üyeliği ile Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyeliği birleşemez.’’ ifadesiyle, TÜROFED, TÜROB, TÜRSB, TYD gibi turizm STK’larının başkanlrının seçime girmesi engelleniyor.

Seyhat acenteleri temsilcisinin görev süresi belli değil

Hazırlanan yönetmelikte, seyahat acentelerini temsilen yönetim kurulunda yer alacak temsilcinin görev süresi ise belirtilmiyor. 18. maddenin 1. fıkrasında, ''Seyahat acentaları temsilcisi hariç olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinden seçim ile belirlenenlerin görev süresi üç yıldır. Bu süre, seçimlerin yapıldığı yılı takip eden yılın başından itibaren hesaplanır. Yeni üye göreve başlayıncaya kadar eski üye görevine devam eder.'' ifadeleri yer alıyor.



Bu Haber 26.10.2019 - 12:08:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.