''Turisti 1000 dolar kazıkladım, Fatih'e gel yiyelim''

''Turisti 1000 dolar kazıkladım, Fatih'e gel yiyelim''

Son Durak adı verilen operasyonla gözaltına alınan, sonrasında ise serbest bırakılan taksicilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalar ortaya çıktı.


Turistleri dolandırdıkları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde 'Son Durak' adı verilen bir operasyonla gözaltına alınan taksicilerin, turistleri nasıl dolandırdıklarıyla ilgili aralarında yaptıkları konuşmalar ortaya çıktı.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından '"delil durumu, şüphelilerin müdahalelerine açık delilin bulunmayışı, müştekilerin büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu olmalarından kaynaklı mahkeme evresinde uzunca bir uluslararası istinabe sürecinin yaşanmasının muhtemel görülmesi, ikametgahlarının belirli olması ve kaçma şüphesinin izlenmeyişi"' gibi gerekçelerle serbest bırakılan 25 sanık, turistleri nasıl dolandırdıklarını birbirine anlatıyor. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, izlemeye aldığı taksiciler arasında geçen konuşmalardan bazıları şöyle

* "Bugün çok iş var, Süleymaniye iş dolu. Topkapı'ya iş aldım. 90 lira alabildim fazla yemedi"

* "1000 dolar kazıkladım hadi Fatih'e gel yiyelim".

* "Abi siviller Yusufpaşa'da uygulama yapıyorlar. Bütün taksileri çeviriyorlar. Taksimetre açık kalsın. Sol şeridi kullanın"

* "Abi müşteri takside kolye unuttu en az 1000 Euro eder. Gel bunu ıslatalım” dedi.



Bu Haber 06.07.2019 - 13:47:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalya'da Taksiciler 08.07.2019 - 12:24

    Antalya havalimanından Belege 40 euro ya gıden turıstın gerıye 60 euroya getırene BELEK taksıcılerı denır. Acık ve net Taksıcıler basıboş. Denetım yok. Taksımetre acmıyorlar. Yol kesıp turızm araclarını denetlıyorlar evrak soruyorlar. Icınde turıst olan aracları hangı yetkı bu kısıler durdurup sorguluyor! TURSAB UKOME neden bu konularda sessız. HANUTCULUK yaparak turıstlerı anlasmalı derı kuyum hedıyelık esya magazalarını goturuyorlar bu ıs acentelerın ıcı degılmıdır? Tur yapıyorlar. Seyahat acentesı olarak bızler kendı musterımızı kendı aracımız ıle tasıyamıyoruz, Tura 2 kısıyı anlasmalı tasımacılık fırması ıle gonderıyoruz ve pamukkalede bıze rehberler bırlıgı ceza yazıyor aracta rehber yok dıye. Ama taksıcı aynı yere aynı turıstı goturunce sorun yok ! neden bu karısıklık. Oteller 30 Bın euro ya rent a car fırmalarına masa kıralıyor ve bunlarda arac kıralamanın yanı sıra transfer ısıde yapıyor. Neden o yuksek kırayı cıkartabılmek ıcın. Asıl sorun OTELLER bu otellere beledıyeler baskın yapıp otele ceza kesmelıdır ruhsatsız ıskanda olmayan yerlerı kıraladıkları ıcın.

  • Turan 08.07.2019 - 06:51

    Gecen hanimla Sideye gittik,az kalsin bizi dovuyorlardi Antik kent Side girisinde lokantaya yalastim malumunuz cok sicak,su alacaktik kucuk sise,kac para diye sordum garson arkadas galiba daha temiz birisi dedi iki lira tanesi ,aldim iki tane yaklastim odemeye adam bana on lira dedi,sasirdim ya dedim hani iki lira idi a Siz Turk musunuz dedi,Allah Alla Turk Alman yahudi Rus ne fark eder iki liraysa iki liraya sat dedim bana kizdi ,dedim kaziklaya kaziklaya turist gelmez yanacaksiniz cehennemde dedim dovecekler di bizi hanimla,devam ettik sordum durum kac para,adam 80 gramm 50 ytl dedi,devam ettik baska lokanta dediler 200 gramm 60 ytl sokagin sonuna geldik,yine sorduk dedi 200 gramm durum 20 ytl.Madem bu sekilde satiyorlar o zaman vergiyi de yabanciya sattim diye odesin ve Turke sattim diye odesinler bu nedir?Turk insani Almanya ya gittiginde almanlar da Turk fiyati uygulasa hosunuza gider mi yani Almana 5 euro Turke 50 euro Sayin Devlet bunun bi cozumu vardir satilan tum mallarin karsina fiyat yazilacak yazilmiyorsa binlerce binlerce ceza kesilecek ancak sopayla adam olacagiz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.