Turistler Türkiye’ye 140 milyon lira borç takmış

Turistler Türkiye’ye 140 milyon lira borç takmış
Türkiye’ye turist olarak gelen yabancıların Sağlık Bakanlığına ait hastanelere 140,5 milyon lira borç takarak ülkelerine döndüğü ortaya çıktı.

Türkiye’ye turist olarak gelen yabancıların Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere 140,5 milyon lira borç takarak ülkelerine döndüğü Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Denetim Raporuna yansıdı.

Ödemeyi yapmadan Türkiye’den ayrılabiliyorlar

Habertürk’te yer alan habere göre, özel sağlık sigortası olmayan ve vatandaşı olduğu ülke ile Türkiye arasında sosyal güvenlik anlaşması bulunmayan bazı yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye'deki sağlık tesislerinde aldıkları tedavi ücretlerinin takip ve tahsilinin yapılamadığı ve bu alacakları güvence altına alan bir kontrol mekanizması kurulamadığı eleştirisi yapıldı.

Yanlarında nakit parası veya kredi kartı bulunmayan bu kişilerin herhangi bir ödeme yapmadan sağlık kuruluşunu terk ettiği belirtilen raporda, söz konusu ödemeyi yapmadan Türkiye’den çıkabildiğine de dikkat çekildi.

140 milyon 500 bin lira

Söz konusu tutarın 2020 yılı için 70 milyon 398 bin lira olduğunu belirten Sayıştay, “Yurtdışı Gerçek Kişilerden Alacaklar Hesabının” konuya ilişkin gerçek tutarları yansıtmadığı vurguladı. Raporda, yabancı uyruklu olduğu anlaşılan çok sayıda kişinin fatura bedellerinin hatalı olarak “Yurtiçi Gerçek Kişilerden Alacaklar Hesabına” kaydedildiğinin tespit edildiği belirtildi. Bu hesabın 2020 yılı borç kalanının da 70 milyon 76 bin lira olduğu ifade edildi. Böylece Türkiye'ye turist olarak gelen yabancıların hastanelere taktığı toplam borç miktarı 140.5 milyon lira oldu.



Bu Haber 01.10.2021 - 10:08:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.