Turiste hakaret-taksiciye darp: İkisi de kanunsuz

Turiste hakaret-taksiciye darp: İkisi de kanunsuz

Aracına aldığı turiste kötü davranan ve hakaret eden taksici, başka taksiciler tarafından feci şekilde darp edildi.


Bir taksi şoförü, İstanbul Havalimanı’nda aracına aldığı Senegalli turiste karşı saldırgan davranışıyla gündeme geldi. Yolcuya, ‘’Sen terörist misin? Seni polise götüreceğim ve bu terörist, Sultanahmet Camii’ni tarayacakmış’’ diyeceğim şeklinde ifadeler kullandı.

Taksi şoförünün Senegalli turistten önce 20 dolar istediği, turistin ‘’Bende Tük parası var. Kilometreyi aç. Kaç paraysa onu veririm’’ demesi üzerine taksi şoförünün sinilendiği ve yolcuya hakaretler ettiği belirtildi.

Yolcunun taksi şoförünün konuşmalarını videoya kaydetmesi ve olayın medyaya yansıması sonrası, bir grup taksicinin söz konusu taksi şoförünü feci şekilde darp ettiği görüldü.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden yapılan açıklamada ise "Sözde taksi sürücüsü olarak adlandırabileceğimiz kişi tarafından Senegal uyruklu yolcuya karşı takınılan üslup, ifadeler, cümleler mesleğimize,meslek erbabına hatta insanlığa yakıştırılmayacak düzeydedir. Şikayete konu olan Taksi sürücüsünün Kooperatifimiz ile ilişiği Disiplin Kurulu toplantısında kesilmiştir. Kişiye ait işlem ile bilgiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde ilgili kuruluşlar ile ivedilikle paylaşılmıştır.’’ denildi.

Öte taraftan, taksi şoförüyle ilgili Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde gasptan gerekli işlemleri yapıldığı açıklandı.

Yaşanan son olayda, hem taksi şoförünün turiste yaklaşımında hem de turiste hakaret eden taksi şoförünün darp edilmesinde kanunsuzluk olduğu dikkatlerden kaçmamalı.



Bu Haber 23.03.2019 - 12:27:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Renos 26.03.2019 - 01:33

    özellikle toplu taşıma araçlarında IQ testinin yapılması gerekmekte. minimum lise mezuniyet belgesi olan ve belirli bir IQ seviyesinin üzerinde olanların bu işleri yapmaları gerekme. toplu taşıma sürücüleri benim gözümde canlı birer bombadan ve katillerden farkı yok ( istisnalar hariç ). adam duraktan çıkarken aynasına bakmadan önünüze kırıyor, minibüs gırtlağa kadar canlı dolu.. sert fren yapıyorsunuz.. minibüsün yanından geçerken korna çalıyorsunuz ve olay orada kopuyor. bu caniler, insan dışı varlıkların tamamen silinmesi gerekiyor. bu taksi sürücüsünün ve sürücülerinin de bunlardan farkı yok ( istisnalar hariç ). kimse laf maf etmesin, bu gerçeği kimse saklayamaz. toplu taşıma sürücüleri maalesef ki yetersiz IQ seviyelerinde...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.