TUREB, rehberlere mezar olan İsias Otel davasına müdahil oluyor

TUREB, rehberlere mezar olan İsias Otel davasına müdahil oluyor

Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB), Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle çöken ve 28 rehbere mezar olan Adıyaman’daki Grand İsias Otel’e ilişkin açıklama yaptı.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle çöken Adıyaman’daki Grand İsias Otel, eğitim gezisi için konaklayan 43 rehberden 28’ine ve spor müsabakası için KKTC’den gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımından ise aralarında ortaokul öğrencileriyle velilerin olduğu 35 kişiye mezar oldu.

Türkiye Barolar Birliğinin otel hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından açıklama yapan Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB), davaya müdahil olarak başvurma kararı aldıklarını açıkladı.

Adıyaman İsias Otel'den Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) Adıyaman temsilcisi tarafından tanıklar nezdinde yapı örnekleri alındığını ve otel hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada “Aynı biçimde hareket eden KKTC'nin açacağı davaya da müdahil olarak başvurma kararı aldık. Raporlar belli olduktan ve hukuki süreç boyunca gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. İsias Otel’de ve deprem bölgelerinde yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, meslektaşlarımıza ve KKTC yurttaşlarına Allah'tan rahmet,  kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı; yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

KKTC Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, Türkiye Barolar Birliğinin, İsias Otelin sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurmuştu.



Bu Haber 13.02.2023 - 10:37:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.