Tur operatörü Intourist aşı turları başlatmayı planlıyor

Tur operatörü Intourist aşı turları başlatmayı planlıyor

Rusya'nın en eski tur operatörü Intourist, yabancı grupları Rusya'da aşılatmak için charter programı üzerinde çalışıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus tur operatörü Intourist, aşı turları düzenlemeye hazırlanıyor. Izvestiya gazetesinde yer alan habere göre şirket, düzenleyeceği charter uçuşlarla insanları 100'er kişilik gruplar halinde Rusya'ya götürerek aşılatmayı planlıyor. Programa, özellikle güney ve güneydoğu Asya ile Latin Amerika'dan yüksek talep olduğu ifade edildi.

Viktor Topolkaraev: İlgi yüksek

Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkaraev, ''Rusya'nın yüksek güvenirliğe sahip aşısı Sputnik V'ye yurt dışındaki partnerlerimizden ve ve sıradan vatandaşlar yüksek bir ilgi var.'' dedi.

Izvestiya'ya konuşan kaynaklar, aşı turları konusunun Rusya'daki uzman dernek ve kurumlar tarafından konuşulan bir konu olduğunu belirtti. Intourist'in planından Rosturizm'in haberdar olduğu da ifade edildi.

''Asıl mesele yeterli aşının olup olmaması''

Gazeteye açıklama yapan bir kaynak, ''Buradaki asıl mesele yeterli dozda aşı olup olmadığı. Eğer Ruslara yetecek kadar aşı yoksa, öyle bir durumda yabancıların Rusya'da aşılanmasından bahsedemeyiz. Bildiğim kadarıyla Rosturizm şu anda bu konuyu açılığa kavuşturmakla meşgul.'' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada 50'den fazla ülkede aşılamanın başladığı belirtilen haberde, ancak aşı elde edememiş ve ne zaman elde edeceği belli olmayan çok sayıda ülke olduğuna dikkat çekildi.



Bu Haber 01.02.2021 - 13:17:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.