Tur operatörü FTI da küçülmeye gidiyor: Maalesef kaçınılmaz!

Tur operatörü FTI da küçülmeye gidiyor: Maalesef kaçınılmaz!

Almanya'nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI küçülmeye gidiyor. Çok sayıda üniteyi kapatmaya karar veren FTI'ın CEO'su Dietmar Gunz, ''maalesef kaçınılmaz'' dedi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'nin küçülme kararı almasının ardından, Almanya'nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI da küçülmeye gidiyor. Şirket, geniş kapsamlı işten çıkarma ve uzman birimlerini kapatıyor.

Münih merkezli FTI'ın 'işçi maliyetini' yüzde 20 düşürmek için hemen har alanda personel çıkaracağı belirtildi. FTI ayrıca, dil tatilleri spesiyalisti LAL Sprachreisen, Berlin isminde bir tane gemisi bulunan FTI Cruises'ı, uçak bileti satış portalı Fly.de'yi ve çağrı merkezi Touristik Call 24'ü kapatacak.

Çoğunluk hissesi Mısırlı iş adamında

TUI ve DER Touristik'in ardından Avrupa'nın üçüncü büyük seyahat grubu olan FTI, geçtiğimiz yıl 4,2 milyar euro gelir elde etmişti. Daha önce şirketin küçük ortağı olan Mısırlı iş adamı Samih Sawiris, nisan ayında FTI'ın çoğunluk hissesini satın almış, şirktin kurucusu Dietmar Gunz ise azınlık hissesi ile yola devam etmişti.

Destinasyonlarda da personel çıkaracak

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan FTI'ın sözcüsü, şirketin Almanya'daki 1.800 işçiden kaç tanesinin işten çıkarılacağını söylemezken, destinasyonlarda çalışanlardan da kesintiye gidileceğini belirtti. FTI bünyesindeki Meeting Point International ile şirkete ait otel zincirlerinde 20 ülkede 13 bin kişi çalışıyor. Şirketin Türkiye'de de çok sayıda çalışanı bulunuyor. FTI, Almanya'nın yanında Avusturya, İsviçre, Fransa ve Hollanda'da da faaliyet gösteriyor.

Dietmar Gunz: Maalesef kaçınılmaz!

FTI'ın CEO'su Dietmar Gunz, küçülmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Gunz, ''Artık endüstrinin çok yavaş normalleşeceği gerçeğini hesaba katmamız gerekiyor. Bu nedenle, bugüne kadar tüm gücümüzle kaçınmaya çalıştığımız yeniden yapılanma kaçınılmaz hale geldi. Uzun dönemli yeniden yapılanma bize yeni bir rahatlama ve esneklik getirecek ve grup için güvenli bir geleceğin yolunu açacaktır. Mevcut yapılanma çerçevesinde, personelle yolumuz ayırmaktan kaçınmayız.'' dedi.



Bu Haber 30.07.2020 - 09:57:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.