Tuncay Kilit, iki oteli daha bünyesine kattı, otel sayısı 21'e çıktı

Tuncay Kilit, iki oteli daha bünyesine kattı, otel sayısı 21'e çıktı

Kervansaray Holding bünyesinde bulunan Kervansaray Kundu ile Kervansaray Lara otelleri, Türkiye'nin önde gelen otelcilik şirketi Kilit Hospitality Group bünyesine dahil Galeri Kristal Turizm'e kiralandı. Böylece, Kilit Hospitality Group'un bünyesideki toplam otel sayısı 21'e yükseldi.


Kervansaray Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, şirketin iki otelinin Kilit Hospitality Group bünyesindeki Galeri Kristal Turizm'e kiralandığı belirtildi. Açıklamada, 15 yıl süreyle Galeri Kristal Turizm'e kiralanan Kervansaray Kundu oteli için yıllık 2 milyon euroya anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, otelin renovasyon, tamir ve tadilatının da kiracı tarafından yapılacağı kaydedildi.

Kervansaray Holding Lara'da bulunan Kervansaray Lara Otelini de Galeri Kristal Turizm'e kiraladı. 3 yıllığına yapılan kiralama için yıllık 3 milyon 500 bin euro kira bedeli belirlendi. Aynı şekilde kiracı, bu oteldeki renovasyon, tamirat ve tadilat işlerini de üstlenecek.

Kervansaray Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamalar şöyle:

Kervansaray Kundu açıklaması

2013 yılından itibaren kredi ya da fon kullanamayan şirketimizin, işletme giderleri, ve borç yapılandırmalarının dışında gerekli renovasyonu yapma olanağı ekonomik olarak mümkün olamamış, bu nedenle de otellerimiz emsalleriyle rekabet edemez hale gelmiş ve tabii sonucu olarak da fiyat indirimleri ile ciddi miktarda kar mahrumiyetine sebebiyet vermiştir. Otellerin şirket bütçesine yük olmadan yenilenmesi ve mevcut ekonomik konjonktürde değişken koşullardan etkilenmemesi adına, yaz sezonu sonunda kapatılmış ve hali hazırda kapalı bulunan, Şirketimiz bünyesindeki Kervansaray Kundu Oteli Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile 15 yıl süreli olarak, otelin renovasyon, tamirat ve tadilat işlerinin kiracı tarafından yapılması şartıyla ve ayrıca yıllık 2.000.000 EUR bedelle 2005 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren, bünyesinde Crystal Hotels, Nirvana Mediterranean Exellence ve Amara World Hotels markaları altında, Antalya Belek, Antalya Kemer, Antalya Side ve Bodrum'da olmak üzere toplam 19 tesis barındıran Türkiye'nin en büyük otel zinciri konumundaki Kilit Hospitality Group bünyesine dahil Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.' ye kiralanmıştır. Bu şekilde, mevcut koşularda mülkiyet için teklif edilen rakamlar kira bedeli olarak alınmış, yenilemeler ile değer artışı sağlanmış ve otel mülkiyeti korunarak grup içerisinde tutulmuş olacaktır.

Kervansaray Lara açıklaması

2013 yılından itibaren kredi ya da fon kullanamayan şirketimizin, işletme giderleri, ve borç yapılandırmalarının dışında gerekli renovasyonu yapma olanağı ekonomik olarak mümkün olamamış, bu nedenle de otellerimiz emsalleriyle rekabet edemez hale gelmiş ve tabii sonucu olarak da fiyat indirimleri ile ciddi miktarda kar mahrumiyetine sebebiyet vermiştir. Otellerin şirket bütçesine yük olmadan yenilenmesi ve mevcut ekonomik konjonktürde değişken koşullardan etkilenmemesi adına, Şirketimiz bünyesindeki Kervansaray Lara Oteli, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile 3 yıl süreli olarak, otelin renovasyon, tamirat ve tadilat işlerinin kiracı tarafından yapılması şartıyla ve ayrıca yıllık 3.540.000 EUR bedelle 2005 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren, bünyesinde Crystal Hotels, Nirvana Mediterranean Exellence ve Amara World Hotels markaları altında, Antalya Belek, Antalya Kemer, Antalya Side ve Bodrum'da olmak üzere toplam 19 tesis barındıran Türkiye'nin en büyük otel zinciri konumundaki Kilit Hospitality Group bünyesine dahil Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.' ye kiralanmıştır. Bu şekilde, mevcut koşularda mülkiyet için teklif edilen rakamlar kira bedeli olarak alınmış, yenilemeler ile değer artışı sağlanmış ve otel mülkiyeti korunarak grup içerisinde tutulmuş olacaktır.



Bu Haber 12.11.2019 - 08:48:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakan uzun 26.01.2021 - 07:01

    Eşim aslen mısır li Italyan ca ,ingilizce , fransız ca,arapça, orta seviye de türkçe biliyor Resmî nikahlı evliyiz istanbul da yaşıyoruz ikamet izni mevcuttur eşimin 2 Üniversite mezunu resepsiyonizt ve müşteri hizmetleri mezunu truzim mezunu yani Bende havuz temizliği ve cam temizliği işi yapıyorum ulaşmak isteyen ise almak isteyen lojman yada ev tutana kadar geçici yeri olan bana ulaşsın 0546 252 18 17

  • İçerideki esnaflar 12.11.2019 - 12:42

    Kervansaray otellerinin içinde bulunan esnaflara cık denilmexz imş

  • HAMZA GÜNER 12.11.2019 - 12:01

    Turizm tekelleşmeye gidiyor zincir oteller istisnalar dışında çalışanların boğazına zincirde takıp öyle çalıştırıyor maalesef değişim ve gelişim şart olmazsa olmaz dışarıdan getirilen taşıma personelle bu iş yürümez otellerinde el değiştirmesi ve batması kaçınılmaz saygılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.