''Önceliğimiz yeniden 5 yıldızlı otel olarak faaliyete geçmesi''

''Önceliğimiz yeniden 5 yıldızlı otel olarak faaliyete geçmesi''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hilton İzmir’in 16 Ekim’den itibaren kapanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 


Yüzde 23,5’i İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Hilton İzmir’in binası, 16 Ekim’den itibaren boşaltılıyor. Hilton açıklama yaparak tesisi kapatacağını duyurmuştu.

‘’Yüzde 23,5’lik hissenin gerektirdiği duruşu göstereceğiz’’

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vurgulayarak “Şehrin göbeğinde ölü bir turizm tesisi oluşmasının yaratacağı itibar kaybına da, belediyenin yani İzmirlinin ekonomik çıkarlarının zedelenmesine de tahammülümüz yok. Bugün itibariyle bize düşen görev, 4,5 milyon İzmirlinin hakkı olan yüzde 23,5’luk belediye hissesinin gerektirdiği duruşu sergilemektir” dedi. 

‘’Sözleşmeden kaynaklanan hukuki boşluklar nedeniyle…’’

Sözleşmeden kaynaklanan bir takım hukuki boşluklar nedeniyle Tesiste İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vaat edilen ekonomik gelirden yararlanamadığını kaydeden Tunç Soyer, Sonuç itibariyle de gelinen noktada verimli bir şekilde çalıştırılamayan otelin faaliyetlerini durdurma kararı alındı. Bugün ortaya çıkan yeni durumda bizim de kentimiz ve belediyemizin haklarını korumak adına hareket edeceğimizden kimse kuşku duymasın.” İfadelerini kullandı.

‘’Yeniden 5 yıldızlı, yüksek standartlı bir tesis olarak…’’

Soyer açıklamasının devamında, “Söz konusu tesisin yeniden 5 yıldızlı, yüksek standartlı bir otel olarak faaliyete geçmesi, kentimizin uluslararası itibarı ve turizm potansiyelini yükseltme hedeflerimiz doğrultusunda önceliğimizdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yönde irade kullanacaktır. Ama geçmişte yapılmış olan sözleşmenin yarattığı maddi kayıpları, Belediyemiz yani İzmir halkı adına yeni süreçte ortadan kaldırma kararlılığındayız. Yeniden aynı şartlarda bir sözleşmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Hem kentin hem de kurumumuzun menfaatleri çerçevesinde konunun bütün taraflarıyla görüşeceğiz. Ortada 33 yıl önce yapılmış bir sözleşme var. Bunun içeriğini, neden ve nasılını tartışmak, bundan sonra yapılacak projelerin de aynı çıkmaza girmemesi için çok değerlidir. Ama bugün itibariyle bize düşen görev, 4,5 milyon İzmirlinin hakkı olan yüzde 23,5’luk belediye hissesinin gerektirdiği duruşu sergilemektir.”  Şeklinde konuştu.



Bu Haber 24.09.2020 - 13:33:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.