TUI’nin finansal raporunda dikkat çeken detay

TUI’nin finansal raporunda dikkat çeken detay
TUI Grubu’nun 1 Ekim 2020 – 31 Mart 2021 dönemini kapsayan 6 aylık bilançosunda, risklere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

2020 yılında başlayan koronavirüs pandemisi nedeniyle finansal zorluklar yaşamaya başlayan ve Alman hükümetinden üç defa finansman desteği alan TUI, 30 Ekim 2020 – 31 Mart 2021 dönemini kapsayan 6 aylık bilançosunun ‘riskler’ bölümünde dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Hem varolan risklerin hem de ortaya çıkacak yeni risklerin başarılı bir şekilde yönetilmesinin şirketin uzun vadeli hedeflerine ulaşması için kritik önemde olduğu belirtilen bilançoda, ‘’Dünya çapında seyahat kısıtlamalarına yol açan covid-19 pandemisi nedeniyle hem pazarlarda hem de destinasyonlarda birkaç ana risk ortaya çıktı.’’ denildi.

‘’Faaliyete devam edememe ve yükümlülükleri yerine getirememe riskimiz var’’

TUI'nin operasyonlarına tam kapasite olarak ne zaman devam edeceği konusunda önemli belirsizlikler olduğuna işaret edilen raporda, ‘’Şu andaki finansman kaynakları ve 6 aydır devam eden pandemi kaynaklı düşük işletme gelirleri göz önüne alındığında; önümüzdeki dönemde rezervasyonlarda ve müşteri ödemelerinde bir artış olmaması durumunda TUI, ek destek önlemleri veya kısa vadeli varlık satışı olmaksızın, operasyonlarına devam edebilecek mali kaynağa sahip olmayacak. Harici ek destek alamaması durumunda TUI Grubu'nun genel olarak, faaliyetlerine devam edememe ve yükümlülüklerini yerine getirememe riski var.’’ ifadeleri kullanıldı.

Raporun risklere ilişkin bölümünün devamında şu ifadeler kullanıldı:

‘’Ödeme güçlüğü çekmeye başlayabiliriz’’

‘’30 Eylül ve sonrasında sona eren 'sözleşme uyumunun' daha fazla askıya alınmasının sağlanamaması durumunda, TUI ödeme güçlüğü çekmeye başlayabilir. Ayrıca, 4,6 milyar euroluk KfW kredilerinin her iki diliminin 2022 yılında yeniden finanse edilmesi gerekecek. İş geliştirme konusunda geleceğin belirsiz olması nedeniyle bankacılık ve finansman piyasalarında kredi bulamama riski olmasından dolayı, hükümetin daha fazla önlem alması gerekebilir

İcra kurulumuz seyahatlerin askıya alındığı süre boyunca başlıca riskleri, özellikle talebi ve grubun finansal profilini etkileyen (maliyet dalgalanması ve nakit akışını) riskleri, izlemeye devam ediyor.’’

TUI İngiltere Türkiye iptallerini 27 Haziran’a kadar uzattı

Öte taraftan TUI İngiltere, İngiliz hükümetinin Türkiye’yi kırmızı listeye almasının ardından Türkiye iptallerini 27 Haziran’a kadar uzattı.



Bu Haber 22.05.2021 - 21:05:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.