TUI'nin CEO'sundan Alman devletine sert eleştiriler

TUI'nin CEO'sundan Alman devletine sert eleştiriler

TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel uyguladığı ekonomi politikalarında dolayı Alman koalisyon hükümetine sert eleştirilerde bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarından uluslararası çatışmalara, direkt satıştan sürdürülebilirliğe kadar pek çok başlıkta Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuştu.

Koalisyon hükümetinin ekonomi politikalarını sert şekilde eleştiren Sebastian Ebel, ülkede refahı tehlikeye sokan çok sayıda yasak ve düzenlemenin olduğunu ifade etti. Ebel "Almanya'da bir sürü şey yolunda gitmiyor. Kabullenilmesi zor şeyler kolayca kabul ediliyor. Almanya'daki refahı tehlikeye sokan, teknoloji düşmanı yasakçı bir zihniyet var." dedi.

Halkın refahına yönelik tehdidin farkına varılmadığını ve bu anlamda uçurumun kenarında durulduğunu ileri süren Ebel "Pil ya da hidrojen, metanol ya da biyogaz fark etmez. Şunu bunu dikte etmeyi bırakın. Bırakın piyasa karar versin. Çünkü mevcut durum yatırımların yurt dışına kaymasından başka bir işe yaramaz. Bu son derece dramatik." diye konuştu.

Dünyadaki değişken jeopolitik duruma ilişkin bir soruya da yanıt veren Sebastian Ebel "TUI tarihsel olarak krizin olduğu tüm zamanlarda güçlü olmuştur. Uyguladığımız politikalar konusunda doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Ebel, TUI'den 50 bin euroluk hisse almasına ilişkin bir soruya ise "Mesele şu; diğer insanlardan daha fazla şey mi biliyorum? Mevcut hisse fiyatı TUI'nin şu andaki değerini yansıtmıyor. Daha fazla bildiğim şey ise şu olabilir; TUI'deki değişim sürecini hem deneyimliyor hem de şekillenmesine yardımcı oluyorum. Dolayısıyla TUI'nin hisse senedinin kesinlikle gerçek değerinin altında olduğunu düşünüyorum.



Bu Haber 28.11.2023 - 10:54:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.