TUI yaz programının sadece 4'te birini satabildi

TUI yaz programının sadece 4'te birini satabildi
TUI Grubu 2020 yaz sezonuna başlamasına müteakip mevcut duruma ve döneme özel planlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Pandemi sonrası ilk uçuşunu Almanya'nın Düsseldorf ve Frankfurt kentlerinden Palma de Mallorca'ya yapan TUI Tavel, haziran ortasından temmuz başına kadar olan sürede Almanya, Belçika, Hollanda ve İsviçre'den sınırlı sayıda destinasyona operasyon yapacak. TUI İngiltere ve İrlanda ise, daha önce 30 Haziran olarak açıkladığı seferlere başlama tarihini, bu sefer de 10 Temmuz'a erteledi.

İngiltere’de kış satışları iyi gidiyor

TUI İngiltere ve İrlanda'dan yapılan açıklamda, İngiltere ve İskandinav pazarlarında sezonun uzamasını beklendiği belirtildi. 2020-21 kış rezervasyonlarının yüzde 6 arttığını belirten TUI İngiltere ve İlanda, ortalama satış fiyatında ise yüzde yükselme kaydedildiğini açıkladı.

2020 yaz programının sadece 4’te birini satabildi

TUI Grubu, şu ana kadar 2020 yaz programının sadece yüzde 25'inin satıldığını, ortlama satış fiyatının ise yüzde 14 arttığını duyurdu. Açıklamda, ''Programımızı askıya aldığımız mart ayından bu yana müşterilerden gelen sorular, tatilin insanlar için önemini koruduğunu gösterdi. Müşterilerimizin gelecek sezonlar için taahhütlerde bulunduğunu gördük.'' denildi.

Uçtuğu destinasyon sayısı artacak

Seferlerine Palma de Mallorca ile başlayan TUI, önümüzeki günlerde Faro'yu da (Portekiz) plana dahil ederek 20 sefer daha gerçekleştirecek. Şirket önümüzdeki aydan itibaren ise İspanya, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Avusturya, Almanya ve İsviçre operasyonlarına başlayacak.

2020 kapasitesinin yüzde 30’unu kullanacak

2020 kapasitesinin sadece yüzde 30'unu kullanmayı planlayan TUI, kapasite yönetimini kaynak pazarlardan ve destinasyonlardan gelen yönergeler ışığında yöneteceklerini açıkladı.

TUI Grubu'nun bünyesinde bulunan otellerin temmuz başına kadar açılmış olacağı belirtilen açıklamada, yaz aylarında seyahat kısıtlamaları arttıkça açılan otel sayısının da artacağı kaydedildi.



Bu Haber 17.06.2020 - 09:19:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.