'En büyük' olmak 'en iyi' olmaya yetmiyor

'En büyük' olmak 'en iyi' olmaya yetmiyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ülkenin en büyük iki tur operatörü TUI ve Thomas Cook, müşteri memnuniyeti açısından en kötü tur operatörleri arasında yer aldı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Tüketici organizasyonu Which?'in 4 bin kişiyle yaptığı araştırma, ülkenin en kötü tur operatörlerinin TUI Travel, onun İngiltere'deki şirketi First Choice ve Thomas Cook olduğunu ortaya koydu.

Rakiplerinin gerisine düştüler

Yapılan araştırma, ülkenin en büyük üç paket tur şirketinin; konaklama, fiyat-kalite dengesi, müşteri hizmetleri ve taahhüt edilen hizmetleri sağlayıp sağlamama gibi konularda rakiplerinin gerisine düştüğünü gösterdi.

Thomas Cook 11, TUI 9. sırada

Thomas Cook yüzde 69'luk (3 yıldız) memnuniyet oranı ile listede 11. sırada yer alırken, TUI ve onun kardeş şirketi First Choice sırasıyla yüzde 74 ve yüzde 75'lik müşteri memnuniyeti oranlarıyla listenin 8'inci ve 9'uncu sıralarında kendilerine yer bulabildi. Bazı TUI müşterileri, şirketin zayıf müşteri sevisi ve hayal kırıklığı yaratan konaklama tesislerinden şikayet ederken, Thomas Cook müşterileri ise zayıf müşteri servisinin yanında uçuş gecikmelerinden dert yandı.

Jet2 4 yıldız aldı

Listede müşterilerden 5 yıldız alan tek şirket ise yüzde 91'lik memnuniyet oranıyla Trailfinders olurken, İngiltere'nin hızlı büyüyen tur operatörlerinden Jet2 yüzde 87'lik memnuniyet oanıyla 4 yıldıza layık görüldü.

TUI araştırmayı 'düş kırıklığı' olarak tanımlayarak, ''Müşteri servisinin önemini anlıyoruz ve daha fazla şey yapmamız lazım.'' açıklamasında bulundu. Thomas Cook ise yapılan anketin müşterilerin görüşlerini yansıtmadığını ileri sürdü.



Bu Haber 19.07.2019 - 14:05:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.