‘’Uçak bencil yolcular ve beceriksiz mürettebatla doluydu’’

‘’Uçak bencil yolcular ve beceriksiz mürettebatla doluydu’’

Yunanistan'dan İngiltere'ye uçan TUI'nin uçağındaki 7 yolcuda koronavirüs tespit edilmesi üzerine eleştiri oklarının hedefi olan şirket, olayla ilgili soruşturma başlattı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan-Zente'den İngiltere-Cardiff'e uçan TUI'nin uçağındaki 200 yolcudan 7'sinin Covid-19 testinin pozitif çıkması tartışmalara neden oldu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından uçakta bulunan tüm yolcuların kendini 14 gün karantinaya alması gerektiği belirtilirken, şirket de olaya ilişkin tam kapsamlı soruşturma başlattı.

TUI’den açıklama

Misafirlerin sağlık ve güvenliğinin binci öncelikleri olduğunu belirten TUI, ''Mürettebatımız ''Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı yönergelerine uygun olarak en yüksek standartlarda eğitili. Yolcular, uçuş boyunca maske takma ve yerlerinden kalkmamaları konusunda uyarıldı. Maskeler sadece yiyecek-içecek tüketildiğinde çıkarıldı. Konuyla ilgili kampsamlı bir soruşturma yürütülüyor.'' ifadelerini kullandı.

‘’Uçak bencil yolcular ve beceriksiz mürettebatla doluydu’’

BBC'ye konuşan Stephanie Whitfield isimli yolcu ise, ''Yanımdaki adamın maskesi boynundaydı. Hava yolu şirketi bu kişiye müdahale etmediği gibi, kabin görevlilerinden birilerini tanıdığını söylediğinde ona bir de ikramda bulundular. Bir sürü insan maskesini çıkarıyor ve birileriyle konuşmak için koridorda ordan oraya gidip duruyorlardı. Uçak iner inmez herkes maskesini çıkardı. Uçak bir sürü bencil yolcu ile beceriksiz mürettebatla doluydu'' iddiasında bulundu.



Bu Haber 31.08.2020 - 13:15:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.