1,2 milyar euroyu daha kasaya attı

1,2 milyar euroyu daha kasaya attı

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Alman hükümetinin sağlayacağı ikinci kredi destek paketi için de anlaşmayı tamamladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Nisan ayında Alman hükümetinden 1,8 milyar euro mali destek alan TUI Grubu, devamında da 1,2 milyar euroluk ek mali destek alacağını açıklamıştı.

''Şirket mali olarak güvenceye alındı''

Şirketten bugün yapılan açıklamada, 1,2 milyar euroluk ikinci mali yardım için anlaşma sağlandığı ve bu yarıdımla şirketin mali olarak güvenceye alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada, ''Anlaşma sağlanan paket 2020-21 kış döneminde yaşanacak mevsimsel dalgalanmaları karşılamak için yeterli likidite sağlıyor ve değişken piyasa ortamında grubun konumunu güçlendiriyor.'' ifadelerine yer verildi.

''Önemli bir ciro elde etmeden bu dönemi atlatmak durumundayız''

TUI CEO'su Fritz Joussen, ''Çok değişken piyasa ortamında faaliyet göstermeye devam edeceğiz. Pazarlarımıza ve destinasyonlarımıza yönelik seyahat uyarıları sürekli değişkenlik gösteriyor. Dünya genelinde hala çok sıkı Covid-19 kısıtlamaları var. Bu durum planlama yapmayı zorlaştırıyor ve tur operatörlerinin daha esnek hale gelmesini zorunlu hale getiriyor. Devlet kredileriyle arttırılmış istikrar paketi, her şeyin ötesinde pandemi döneminde likiditeyi güvence altına almamızı sağlıyor. Önemli bir ciro elde edemeden bu dönemi atlatmak ve şirketimizi pandemi sonrası için yeniden yapılandırmak durumundayız.'' ifadelerini kullandı.

''Şu anda odak noktamız krizin üstesinden gelmek ama...''

TUI'nin daha dijital ve etkili bir seyahat şirketine dönüşeceğini anlatan Joussen, ''Şu anda odak noktamız krizin üstesinden gelmek olsa bile, turizm endüstrisinde sürdürülebilirliği sağlamak için standartları belirlemeye devam etmek istiyoruz.'' dedi.



Bu Haber 30.09.2020 - 14:10:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.