TUI 'sadece otel' satışına da başlıyor

TUI 'sadece otel' satışına da başlıyor

TUI Grubu, önümüzdeki ay İskandinav ülkelerinin genelinde ve gelecek yıl Almanya ve İngiltere'de de kullanıma açacağı 'sadece otel' satışı platformunu İsveç'te duyurdu.


Turizm Güncel - Dış haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI 'sadece otel' satışlarına başlıyor. Bu amaçla geliştirdiği platformun İsviçre'de lansmanını İsviçre'de yapan şirket, platformu gelecek tüm ay İskandinav ülkelerinin tamamında, gelecek yıl ise İngiltere ve Almanya'da kullanıma açmayı planlıyor.

“TUI ekosistemine ‘sadece oda’ ve ‘dinamik paketi’ de ekliyoruz”

TUI Grubu CEO'su Sebastian Ebel, "Sadece konaklama daha önce bulunmadığımız bir alan. Sadece konaklama müşteri için giderek daha önemli hale geliyor ve biz de bunu sunmak istiyoruz. Sadece oda veya dinamik paket satışını da TUI eko sistemine eklemek istiyoruz." dedi.

“Sadece oda arayan müşterilerimiz Booking’e gidiyor”

Sadece oda satışını İsviçre'de başlatıp İskandinav ülkelerine yaymaya karar verdiklerini anlatan Ebel, "Eğer dört ayrı ülkede, dört farklı dilde ve dört farklı para biriminde başarılı bir şekilde faaliyet gösterebilirse bu ürün başarılı olacak demektir. Büyümek ve yeni ürünler geliştirmek istiyoruz. Paket tur satışında güçlüyüz ancak sadece oda almak isteyen misafirlerimiz BookingCom'a, sadece uçak isteyen misafirlerimiz de başka hava yolu şirketlerine gidiyor. Bu alanlara girerek pazarımızı büyütebiliriz." ifadelerini kullandı.

İskandinavya pazarında paket turun payı yüzde 20

Bölgede paket turların pazar payının yüzde 20 olduğunu belirten TUI-İskandinavya Genel Müdürü Jessica Enbacka, "Şimdi kalan yüzde 80'den faydalanıyoruz. Bu bizim için açık bir büyüme yolu." şeklinde konuştu.

50 ülkeden 15 bin sistemde

14 Aralık'ta İsveç'de piyasaya sunulan 'sadece konaklama' platformunun Şubat ayında Danimarka, Finlandiya ve Norveç'te de kullanıma açılacağı kaydedildi. Sistemde, 50 ülkeden 15 bin otelin bulunacağı açıklandı.



Bu Haber 23.01.2023 - 09:41:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.