TUI, iki yeni markayla otelcilikte daha da büyüyecek

TUI, iki yeni markayla otelcilikte daha da büyüyecek

TUI, lüks ve ekonomi segmentte hizmete açacağı iki yeni markayla otelcilik alanında büyümeyi hedefliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI Grubu
, kendi otelleri ve tatil köyleri ile hem lüks hem de ekonomi segmentinde büyümek istiyor.

TUI Group CEO'su Sebastian Ebel'in Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye yaptığı açıklamaya göre, ekonomik segment için planlanan genişlemede halihazırda var olan bir marka kullanılacakken lüks segment için planlanan genişlemede ise yeni bir marka oluşturulmasına karar verildi.

Ebel, ekonomik segmentte müşterilere fiyat-kalite oranı yüksek teklifler sunabilmek için kullanılacak olan markanın Suneo olduğunu ve bu marka için geniş çaplı bir büyüme planladıklarını açıkladı. Ebel, Suneo markasının hali hazırda önemli bir potansiyeli olduğunu ve amaçlarının markanın prestijini artırmak olduğunu söyledi.

TUI, yaz 2023 programı için yaptığı sunumda; Yunanistan'da 2 (Girit ve Kos adası), Tunus, İtalya, Avusturya, Almanya ve Türkiye'de birer tane olmak üzere toplamda 7 adet yeni Suneo oteli tanıtmıştı. Ayrıca geçen yıl Almanya’da Usedomer SteelHotels Group tarafından açılan çocuklara yönelik otel aralık ayının sonunda TUI Suneo Kinder Resort olarak tekrardan açılacak.

Lüks segmentteki yeni markada ‘TUI’ ismi geçmeyecek

Lüks segmentte hizmet verecek markanın adına ise henüz karar verilmedi. Ancak Ebel, markanın isminde ''TUI'' olmayacağını açıkladı.

TUI'ın otellerindeki bu segmentsel bölünme, kışın Maldivler'de açılan yetişkinlere özel TUI Blue Olhuveli Romance Island gibi çeşitli lüks tesislere sahip TUI Blue markasında da bir genişlemeye sebep oldu. TUI ayrıca Almanya'da lüks segmentte hizmet veren Airtours markasına da sahip.

TUI, daha sermaye verimli bir biçimde genişlemek için pandemi öncesinde strateji değişikliğine gitmişti. Otellerin mülkiyetine sahip olup işletmeciliğini başkalarına bırakan TUI, artık otellerin işletmeciliğine sahip olmayı ama mülkiyetine sahip olmamayı tercih ediyor.

291 milyon euro kar etti

TUI’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan otel ve resort sektöründe ise grubun segmentesel bölünmeyle karını artırdığı görülüyor.

2021/22 finansal yılı raporuna göre TUI vergilendirme öncesi 291 milyon euro kar elde etti. Geçtiğimiz yıl grubunun vergi dahil elde ettiği kar 116 milyon euro olmuştu.  

Rui, Robinson, Magic Life gibi markalar adı altında sahip olunan toplam 353 otelden 344'ü, 30 Eylül 2022 itibarıyla tekrardan hizmete açıldı. Hizmete açılan otellerdeki kapasite kullanımı ise yüzde 27'lik artışla yüzde 92'ye çıktı. Gecelik kişi başı ortalama fiyat ise yüzde 10'luk artışla 80 euroya yükseldi.



Bu Haber 17.12.2022 - 17:41:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.