TUI Hotels & Resorts 'Türkiye'nin en iyi iş vereni' seçildi

TUI Hotels & Resorts 'Türkiye'nin en iyi iş vereni' seçildi

TUI Hotels & Resorts Türkiye, Great Place to Work Turkey tarafından açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023 listesine tekrardan girdi.


Global çapta kurum kültürü ve çalışan deneyimi konusunda otorite olarak kabul edilen Great Place To Work’ün gerçekleştirdiği analizler ile her yıl açıklanan ve çalışan deneyimi konusunda fark yaratan şirketlerden oluşan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023 Listesi açıklandı.

Araştırmaya dahil olan şirketler arasında TUI Hotels & Resorts Türkiye, ilk adım olarak Great Place To Work Global standartlarını karşılayarak Great Place To Work Sertifikasını almaya hak kazandı. Bir sonraki aşamada Great Place To Work tarafından açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023 listesinde TUI Hotels & Resorts Türkiye bin ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde 9. sırada yer alarak ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni’ unvanını almaya hak kazandı.

Great Place To Work tarafından Global standartlarda gerçekleştirilen araştırma, Trust Index adı verilen anonim anket uygulaması ile çalışanların organizasyon içerisindeki deneyimleri hakkında geri bildirimlerinin toplanması ve Great Place To Work For All metodolojisine dayanan Güven, Etkin Liderlik, Değerler, Çalışan Potansiyelinin Yükseltilmesi ve İnovasyon başlıklarında şirket uygulamalarının değerlendirilmesini kapsıyor. Şirketler; sürecin ilk adımı olarak Great Place To Work Global standartlarını karşılayarak Great Place To Work Sertifikasına sahip olması  gerekiyor. En İyi İşverenler Listesi Great Place To Work Sertifikası almaya hak kazanan ve listeye aday olan şirketler içerisinden araştırma metodolojisi kapsamında değerlendirilerek sonuçlandırılıyor.

Bu ödül; şirketler için, çalışanlarına harika bir iş yeri deneyimi kazandırdıklarının, işe alımda yeni yetenekler için fırsatlar sunduklarını göstermesinin yanı sıra, tüm çalışanlar için gurur duyacakları ve birlikte kutlayacakları önemli bir başarıyı ifade ediyor.

Ödülle ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan TUI Hotels & Resorts Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Satı Murat Demirer şu ifadeleri kullandı:

“TUI Hotels & Resorts Türkiye’nin vizyonu misafirlerinin tatil hayallerini gerçekleştirmektir. Bu bağlamda Türk misafirperverliğinin mükemmel bir elçisi olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla misafirlerimizin beklentisinin üzerinde hizmet veririz. Misafirlerimizin yüzünde yarattığımız içten gülümsemeyi koruyarak tekrar bizi tercih etmelerini sağlarız. Bu gülümsemeyi ve memnuniyeti çalışanlarımız sayesinde elde ettiğimizi biliriz. Bu nedenle öncelik çalışan memnuniyetidir. Her adım da çalışanımızın ne hissettiğini önemser, güvenlerini boşa çıkarmamaya özen gösteririz.  İnsan odaklı yaklaşımımızla TUI Hotels & Resorts Türkiye tesislerindeki her çalışanımızı bir yetenek olarak görmek ve onları geleceğe taşımak temel ilkelerimiz arasında yer alır. Çalışanlarımıza önkoşulsuz ve şartsız, gelişim fırsatları sunmak üzere yapılandırılmış programlarımızla geleceğin yönetici ve liderlerini yetiştiriyoruz. İş birliği, etkin iletişim ve takdir kültürü gibi alanlarda sürdürülebilir uygulamalarla çalışan bağlılığını artırmayı hedefliyoruz.

TUI Hotels & Resorts Türkiye olarak yerel değerlerden güç alan, yenilikçi ve saygın bir şirketler grubu olmayı sürdürebilme vizyonunu ve şirketlerimizde adil, güvenilir ve duyarlı bir çalışma ortamını hayata geçirmemizde başarımızı çalışanlarımızın adanmışlığına ve kültürümüze sahip çıkmalarına borçluyuz. TUI Hotels & Resorts Türkiye’ olarak çalışanlarımızın aklına katkı sağlamaya, kalbine dokunmaya, elinden tutmaya ve daha nice başarılara hep birlikte imza atmaya devam edeceğiz

Bu güveni oluşturmak için kurulduğumuz günden bu yana Uluslararası yönetim modelleri ile süreçlerimizi oluşturduk. Kişilere değil, standartlara bağlı bir yapı oluşturmaya özen gösterdik. Sonuç olarak şeffaf ve adil bir yönetim tarzının sonucu bugün bize bu ödülü getirdi.

Bununla birlikte, yalnızca şirketimizin sürdürülebilirliğine değil, Turizmde sürdürülebilirliğe önem verdik. Çalışanlarımızı bu çalışmalara dahil ettik ve sonuçlarımızı paylaştık.

Grubumuzda yer alan otellerimiz, sürdürülebilirlik konusunda sertifika ve ödül sistemlerinden en geniş uygulama alanına sahip olan ve Dünya Turizm Örgütü gibi önemli kuruluşların kabul ettiği Travelife ödülünü tüm kriterleri karşılayarak, ödüllendirilmektedir.

Değerlendirme sürecinde sürdürülebilirlik yönetimimizi, yasal gerekliliklere uyumu, adil iş uygulamaları, çalışma ortamı ve insan hakları/çalışan hakları, toplum ilişkileri, çevre, enerji, atık yönetimi, eğitim ve farkındalık süreçleri, Satın alma -Tedarik Zinciri Yönetimi; yerel ortaklar ve temsilcilerle iş birliği, otel müşterilerinin ve çalışanların farkındalıklarını  artırıcı aktiviteler gibi tüm uygulamalar izlenmektedir. Çalışanlarımız bu sürece dahil ve tanık olmaktadır.

Dolayısıyla söylediklerimizle değil, yaşattıklarımızla şirketimize güven duyduklarına inanıyoruz.”



Bu Haber 30.05.2023 - 16:41:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.