TUI Grubu 19 oteldeki ortaklığından çekildi

TUI Grubu 19 oteldeki ortaklığından çekildi
TUI Grubu, RIU Hotels bünyesindeki 19 tesisten çekildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Grubu RIU Hotels bünyesindeki otellerden 19’undan ve iki mülkten çekildi. Şirketin bu otellerdeki yüzde 49'luk hissesi 670 milyon euro karşılığında otellerin hali hazırda yüzde 51'inin sahibi olan Riu ailesine devredildi. Şirket, satıştan elde ettiği geliri pandemi döneminde devasa boyutlara ulaşan borçlarını azaltmak için kullanacak.

TUI Grubu 19 otel ve iki mülkten oluşan 21 varlıktaki hisseleri devredince, Riu ailesi bu varlıkların yüzde 100 sahibi haline geldi.

100 oteli kapsayan ortaklık devam ediyor

Ancak TUI ile Riu ailesi arasındaki 100 oteli kapsayan yüzde 50/50 ortaklık devam ediyor. Mevcut ortaklık, yüzde 100'ü Rui ailesine devredilen 21 tesis de dahil olmak üzere, tün RIU Otellerinin işletmesini yapmaya devam edecek.

Otel sahipliği azalacak

TUI'nin ana faaliyet alanını güçlendirmek için bu satışların yapıldığını belirten şirket, ''TUI Grubu TUI Blue, RIU, Robinson Club ve Magic Life markaları ile büyümeye devam etmeyi planlıyor. Ancak gayrimenkullerde daha az sermayeye sahip olacak. Kriz öncesi 2019'da açıkladığımız strateji doğrultusunda otel işletmesi ile tatil deneyimini mülk sahipliğinden ayırıyoruz. Bu, şehir otelciliğinde başarısı kanıtlanmış bir model. Önemli otelin mülkiyeti değil markası ve kalitesi'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 31.05.2021 - 17:42:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.