''İflaslar oldu, daha fazlası da olacak''

''İflaslar oldu, daha fazlası da olacak''
Alman seyahat grubu TUI'nin denetleme kurulu başkanı Dieter Zetsche, sektörün büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’İflaslar oldu, daha fazlası da olacak’'

TUI Grubu'nun denetleme kurulu başkanı Dieter Zetsche, turizm sektöründe yaşanabilecek bir iflas dalgasına karşı uyarıda bulundu.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a (FAZ) konuşan Dieter Zetsche, ''Zaten bireysel iflaslar var ve daha fazlası da olacak.'' ifadelerini kullandı.

''20 milyon olan satışımız neredeyse sıfırlandı''

Mart ayında seyahat sektörünün ürünlerini satmasının bir gecede yasaklandığını kaydeden Dieter Zetsche, ''TUI'nin 20 milyon olan satışı neredeyse sıfırlandı. Ancak yine de iyimserdik. Çünkü korona destinasyonlar için daha az tehditkar görünüyordu. Şu anda ise yeniden başa döndük. Ülkeler bir biri ardından uçuşa kapatılıyor. TUI yönetimi şu anda zorluklarla karşı karşıya. Şirket devlet yardımı aldı ve krizden çıkmak için mücadele ediyor. Ancak durum zorlu.'' ifadelerini kullandı.

''İnsanlar kesintisiz seyahat etmek istiyor''

İnsanların kesintisiz bir şekilde seyahat etmek istediğine dikkat çeken Dieter Zetsche, ''Bir bir destinasyon riskli ülkeler kategorisinde çıkarıldığında ertesi gün toplu rezervasyonlar yapılmaya başlanıyor. Seyahat uyarısı geldiğinde ise aniden kesiliyor. Dolayısıyla bu zorlu süreci zarar görmeden aşamacağımıza eminiz ancak elbette bunun ne kar süreceğini bilmiyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 28.09.2020 - 10:59:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.