TUI denemelere başlıyor: Turizmde yapay zeka dönemi 

TUI denemelere başlıyor: Turizmde yapay zeka dönemi 
TUI İngiltere, yapay zekanın turizm sektöründe kullanımı için ChatGPT ile anlaşarak denemelere başlıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Bir yandan MyTui uygulaması ile online rezervasyonları artırmaya çalışan TUI İngiltere, yapay zeka uygulaması yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin turizm sektöründeki denemesini üstleniyor.

Denemeler İngiltere’de başlıyor

TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel, "ChatGPT paket turların oluşturulması ve satışı üzerinde ciddi bir  etkiye sahip olacak. Bunu İngiltere'de denemek istiyoruz çünkü burada gelişkin online rezervasyon alışkanlığı var." dedi. 

Paket tur müşterilerinin yüzde 80'inin yıla çıkmadan önce uygulamayı kullandığına dikkat çeken Sebastian Ebel, "Birleşik Krallık'ta MyTui üzerinden yapılan rezervasyonları her yıl ortalama yüzde 4 artırarak toplamda yüzde 9'a çıkardık. Ama bunu yüzde 50'ye çıkarma fırsatı var ve bu da dağıtım maliyetini düşürür. Hedef yüzde 50." diye konuştu.

“Perakende satış alanını etkilemeyecek”

Rezervasyonlarda ChatGPT'nin sağlayacağı rezervasyon artışıın online kaynaklı olacağını, perakende satış alanını etkilemeyeceğini ileri süren Ebel perakende dağıtıma büyük önem verdiğini ifade etti. Ebel "Perakende sektörü üst kalite ürünü destekleyen bir unsur. uygulama aracılığıyla artan rezervasyonlar web'den gelmeli. Uygulama aracılığıyla rezervasyon müşteri, bir daha web aracılığıyla yapmaz." diye konuştu.

İlk defa uygulanıyor

TUI sözcülerinden biri de, yapay zeka tarafından ilk defa tatil ürünlerin destinasyon bilgileri ile eşleştirilerek rezerve edilebilir hale getirileceğini kaydetti. 

ChatGPT'nin şu anda kullanıcıların yüzde 50'si için kullanılabilir olduğu, önümüzdeki haftalarda yüzde 100 için kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren de diğer kaynak pazarların kullanımına açılacak.

Mükemmel seyahat deneyimi için yapay zeka

Misafirler, kendi ülkelerinde veya yabancı ülkede seyahat ederken mükemmel seyahat deneyimini yakalamak için yapay zekayı kullanacak. 

ChatGPT iki aşamada seyahatçilere yardımcı olacak. Birinci aşamada tercihlere uyarlanmış destinasyonların açıklaması, ikinci aşamada ise seçilen destinasyonda TUI Musement üzerinden listelene geziler. 

ChatGPT'nin şu anda 10 binden fazla müşteri tarafından kullanıldığı belirtiliyor.


Bu Haber 17.08.2023 - 17:10:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.