TUI CEO'su Fritz Joussen'dan kredi açıklaması: Pandemiden önce...

TUI CEO'su Fritz Joussen'dan kredi açıklaması: Pandemiden önce...
1,8 milyar euroluk yeni bir ek finansman paketi için anlaşma sağlayan TUI'nin CEO'su Fritz Joussen, TUI'nin pandemiden önce çok sağlıklı bir şirket olduğunu ileri sürdü.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Almanya Ekonomik Destek Fonu (WSF), Alman Kalkınma bankası (KfW), diğer bankalar ve hissedarlardan 1,8 milyar euroluk daha ek finansman elde etti. Şirket, 2021'de pandeminin devam etmesi durumunda açığı bu finansmanla kapacak. Daha önce de 1,8 ve 1,2 milyar euroluk iki finansman paketi üzerinde anlaşma sağlayan TUI, şu ana kadar 4,8 milyar euro borçlandı.

Korona pandemisinden önce TUI'nin çok sağlıklı bir şirket olduğunu ileri süren şirketin CEO'su Fritz Joussen, ''Seyahat pazarı sağlam ve talep orada bekliyor. Ancak biz mart ayından beri kayda değer bir gelir elde edemiyoruz. TUI, esnek iş modeli sayesinde pandemi sonrasındaki gelişmelere hızlı şekilde tepki verebilir. Bunu, ilk dalganın ardından temmuz ayında birkaç haftada seyahat programımızı arttırarak gösterdik.'' dedi.

Turizmde çok fazla bastırılmış talep olduğunu kaydeden Joussen, seyahat sektörünün hem büyüyen bir endüstri olmaya devam edeceğini hem de Avrupa'nın güneyini istikrara kavuşturacağını ifade etti. TUI, pandeminin 2021 yılında da devam etmesine karşı kendisine likidite sağlıyor, uzun vadede özkaynak ve bilançolarını güçlendiriyor. Tüm taraflardan gelen destek ve kaynaklar, TUI'ye olan güveni gösteriyor.'' şeklinde konuştu.

TUI, sağlanan ek finansmanla birlikte, Kasım 2020 itibariyle 2,5 milyar euroluk finansal kaynağa ve kredi olanağına sahip olduğunu açıkladı.



Bu Haber 04.12.2020 - 11:32:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.