'Hayatımda böyle ocak ayı hatırlamıyorum''

'Hayatımda böyle ocak ayı hatırlamıyorum''

TUI Group CEO'su Fritz Joussen, TUI'nin bundan daha iyi bir ocak ayı geçirdiğine tanık olmadığını söyledi. Joussen açıklamasında, Türkiye ile ilgili de dikkat çeken bir noktaya temas etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

''Böyle bir ocak ayı hatırlamıyorum''

TUI CEO'sı Fritz Joussen, şirketin tarihindeki en iyi ocak ayını geride bıraktığını açıkladı. Yakalanan büyümede Thomas Cook'un batmasının ardından bu şirkete ait pazar payının elde edilmesinin büyük payı olduğunu kaydeden Joussen, ‘’2 Şubat itibariyle yaz sezonuna dönük grup rezervasyonlarında yüzde 14, satış fiyatlarında ise yüzde 3 artış kaydettik. Bu da gelirlerimizin yüzde 17 artmasını beraberinde getirdi. Güçlü bir hacme ve güçlü bir fiyat gelişimine sahibiz. Böyle bir ocak ayı hatırlamıyorum'' dedi.

''Kış fiyatları arttı çünkü...''

İngiltere pazarına ilişkin rezervasyon rakamlarını açıklamayan Fritz Joussen, ''Ocak ayı çok güçlüydü.'' demekle yetindi. Grubun kış rezervasyonlarının yüzde 3 ve ortalama satış fiyatının yüzde 6 arttığına dikkat çeken Joussen, ''Kış fiyatları arttı, çünkü Thomas Cook'un iflasından sona kış kapasitemizde artışa gitmedik.'' ifadelerini kullandı.

Filoya 21 yeni uçak ekledi

Geçtiğimiz yılın eylül ayında rakipleri Thomas Cook'un iflas etmesinin ardından avantaj sağlamak için filolarına 21 yeni uçak eklediklerini belirtti. Toplamda eklenen uçak sayısının 55 olduğunu kaydeden Joussen, ancak bunlardan 34 tanesinin yerde yatan 737 MAX'ların açığını kapatmak amacıyla filoya dahil edildiğini açıkladı.

''Türkiye’de büyük kapasite artışına gittik''

Thomas Cook'un çok güçlü olduğu Türkiye destinasyonunda büyük bir kapasite artışına gittiklerini ve otellerle kontrat imzaladıklarını ifade eden Joussen, ''Bu nedenle kış kaybımız yüksek. Çünkü Türkiye bir kış destinasyonu değil. İnsanlar bu otelleri seviyor. Eskiden Thomas Cook'la giderlerdi, şimdi bizimle gidiyorlar. Otellerle kontrat yapma konusunda elimizi çabuk tuttuk.'' şeklinde konuştu.

''Thomas Cook sonrası çok hızlı davrandık''

Thomas Cook'un iflasının ardından herkesin pazar payını büyüttüğüne dikkat çeken Joussen, ''Bilhassa biz çok güçlüyüz. Çünkü Thomas Cook sonrası otellerle kontrat yapma konusunda çok hızlı davrandık. Bu, programımızda büyük bir genişleme ve bu genişlemenin büyük bir kısmının kalıcı olacağını düşünüyoruz. Filoya eklediğimiz 21 yeni uçağın sürdürülebilir olmaması beni çok şaşırtırdı.'' dedi.



Bu Haber 12.02.2020 - 13:26:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.