TUI CEO'su Fritz Joussen 2021 sezonu için iyimser

TUI CEO'su Fritz Joussen 2021 sezonu için iyimser

TUI Grubu'nun CEO'su Fritz Joussen, test maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. Joussen ayrıca, 2021 sezonundan umutlu olduğunu da yineledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

2021 yaz sezonu için iyimser bir değerlendirme yapan TUI CEO'su Fritz Joussen, aşı programlarının seyahat sektörünün toparlanmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Karlılık son çeyrekte oluşacak

TUI'nin elinde 2,8 milyon rezervasyon olduğunu ve yaz rezervasyonları konusunda umutlu olduğunu belirten Fritz Joussen, ''Sezonun önemli bölümünü haziran ve sonrası oluşturuyor. Şu anda ne yaptığımızın bir önemi yok. Karlılığımız temmuz ayı ile başlayan son çeyrekte oluşacak.'' şeklinde konuştu.

Temmuzdan itibaren normal kapasitenin yüzde 75’ine ulaşacak

''İngiltere'de ABD'de başarıyla sürdürülen ve yakında Avrupa'da da başarıya ulaşacağını umduğumuz aşı programları sayesinde sezonun iyi geçeceğine ilişkin güvenimiz artıyor'' diyen Joussen temmuz ayından itibaren normal kapasitelerinin yüzde 75’ine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

‘’Test maliyetleri hesaba katılmalıdır’’

Bazı ülkelerin ziyaretçilerden negatif PCR testi istediğini hatırlatan TUI Group CEO'su, testlerin de virüsün yayılmasını önlemede aynı derecede etkili olduğunu ifade etti. Joussen, ''Ancak test maliyetleri hesaba katılmalıdır. Ne kadar ucuz olursa o kadar işe yarar ve genel ekonomi için o kadar az zararlı olur. Şirket olarak aldığımız tüm tıbbi tavsiyeler, aşıların yeni varyantlara karşı etkili olduğunu gösteriyor. Şimdi etkileri bir miktar düşebilir ama yine de hiç aşı olmamaktan iyidir.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.04.2021 - 16:38:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.