Trump’tan hava yolu şirketlerini korkutan 'kurtarma paketi'

Trump’tan hava yolu şirketlerini korkutan 'kurtarma paketi'
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşe hava yolu şirketlerini kurtarmak için plan hazırladıklarını açıkladı. Hava yolu şirketleri ise, kurtarma paketinin şartlarından dolayı desteği almaya pek sıcak bakmıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan ABD'li hava yolu şirketleri için kurtarma paketi hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, hava yolu şirketlerini kurtarmak için güçlü bir paket oluşturacaklarını ve paketin detaylarını hafta sonu açıklayacaklarını söyledi.

Çok büyük ve kabul edilebilir bir paket

Önümüzdeki günlerde hava yolu şirketleriyle direkt görüşme yapabileceklerini ifade eden Trump, ''Çok kabul edilebilir bir paket olacağını düşünüyorum. Çok ve büyük ve kabul edilebilir bir paket. Paket ülke için, insanlar için ve hava yolları için iyi olacak.'' ifadelerini kullandı.

2.2 trilyon doların 50 milyar doları istihdamı korumak için

Çoğu uzman ve politikacı ise ABD'li hava yolu şirketlerinin acilen paraya ihtiyacı olduğunu belirtiyor. ABD'nin mart ayında açıkladığı 2.2 trilyon dolarlık paketin 50 milyar dolarlık kısmının, istihdamın südürülebilmesi için sektörlere aktarılacağı belirtilmişti.

Ancak bir şart var

Ancak hava yolu şirketlerinin, ABD'nin açıklayacağı destek paketindeki şartları kabul etmeye pek gönüllü olmadığı belirtiliyor. Nedeni ise, 2008 krizinde hava yolu şirketlerine açık çek verdiği için eleştirilerin hedefi olan ABD Hazine Bakanlığı'nın, bu sefer hava yolu şirketlerinden, alınan krediler ödeninceye kadar borç karşılığı hisse almak istemsi.

Umutsuz bir şekilde paraya ihtiyaç duyan ABD'li hava yolu şirketlerinin, teklifi reddetmesinden endişe edildiği belirtiliyor. Hava yolu şirketlerinin ellerindeki tek kozsa, istihdama ve ülke ekonomisine yaptıkları katkı.



Bu Haber 10.04.2020 - 14:13:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.