Titanik enkazına turist götürürken kaybolan denizaltıyla ilgili son gelişmeler

Titanik enkazına turist götürürken kaybolan denizaltıyla ilgili son gelişmeler

Titanic'in enkazına turistik gezi düzenlerken 5 yolcusu ile kaybolan denizaltı için zamana karşı yarışılıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

1912 yılında 1400 yolcusu ile batan Titanic'in enkazına turistik gezi düzenleyen Titan isimli bir turistik denizaltı ile 20 Haziran'da iletişim kopmuş ve denizaltıda bulunan yolcularla ilgili endişeli bir bekleyiş başlamıştı.

Denizaltında beş kişinin bulunduğu öğrenidi. Bunlar denizaltıyı işleten OceanGate Expeditions isimli şirketin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush, Pakistanlı iş adamı Shahzada Dawood ve onun 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood, İngiliz iş adamı Hamish Harding ve Fransız dalgıç Paul-Henry Nargeolet.

Kanada Sahil Güvenliğine ait bir uçağın denizaltıyı arama esnasında su altı sesleri tespit ettiği belirtildi. Aramalar olumsuz sonuç verdi ama devam edecek. Sahil Güvenlik, verileri ABD Donanması ile de paylaşıldı.

ABD medyası ise arama ekiplerinin 30 dakikalık aralıklarla vurma sesleri duyduğunu yazdı. Haberlerde, seslerin geldiği bölgelere ek cihazlar yerleştirildiği ifade edildi.

Üyelerinden ikisi Titan'da bulunan Kaşifler Kulübü, bölgede yaşam belirtileri tespit edildiğini ve umutlu olduklarını belirtti.

Denizaltının yüzeye çıkmış olma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekiliyor. Ancak bunun tehlikenin geçtiği anlamına gelmediği, aracın cıvata ile sıkılan ambar kapağı açılmadıkça içeridekilerin nefes alamayacağı ve oksijene ihtiyacı olacağı ifade ediliyor.

Şu anda turistik denizaltında bulunanların 30 saatten daha az süre yetecek kadar havasının kaldığı tahmin ediliyor. ABD ve Kanada Sahil Güvenlik ekiplerine ait uçak ve gemilerin şu ana kadar 25 bin 900 kilometrekarelik bir alanda arama çalışması yaptığı açıklandı.



Bu Haber 21.06.2023 - 10:29:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.