Titanic Bodrum’dan açıklama: Otel yanan yere mi yapıldı?

Titanic Bodrum’dan açıklama: Otel yanan yere mi yapıldı?
Turizm bölgelerindeli büyük orman yangınları sonrası sosyal medyada yeniden dolaşıma giren Güvercinlik Koyu ile ilgili iddialara Titanic Otellerinden ayrıntılı bir yanıt geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, otelin yapıldığı yerin tahsis olduğu, ancak 2007 yılında yanan yerin burayla bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Sosyal medyada “Bu otel yapılırken hiç ağaç kesilmemiştir. Tamamı yakılmıştır” şeklinde mesajlarla yapılan Titanic Bodrum paylaşımları ile ilgili şirketten detaylı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bölgenin turizme tahsisine ilişkin resmi belge, 2007’de yanan alana ve otel yapılan bölgeye ilişkin krokiler ve uydu görüntüleri paylaşıldı.

Otelin bulunduğu bölgenin 11 Eylül 1987 tarihli Bakanlar Kurulu kararı bölgenin ‘’Güvercinlik Koyu Turizm Merkezi’ ilan edildiği, kararın 25 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtilen açıklamada, söz konusu alanın 12 Ağustos 1991 tarihinde Orman Bakanlığı tarafından Turizm Bakanlığına tahsis edildiği kaydedildi.

Titanic Bodrum1

Titanic Grubunun açıklamasının devamında şu noktaların altı çizildi:

1) Otelimizin bulunduğu bölge 11.09.1987 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 25.09.1987 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanması ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. (İlgili Resmi Gazete nüshası ve Turizm Merkezine ait kroki ek’te dir )

Turizm Merkezi olarak ilan edilen bir alana turistik tesis yapmak için yanmasına/yakılmasına gerek yoktur. Zaten 1982 yılında yürürlüğe giren Anayasamızın 169. maddesine göre yanan orman vasıflı alanlar yeniden ağaçlandırma dışında başka bir maksat ile kullanılamamaktadır.

2) Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu parsel için 11.11.1997 tarihinde Turizm Bakanlığı tarafından Yazıcı Turizm Yat.ve İşl. Aş’ne Turistik tesis yapılması için Ön İzin verilmiştir. (Bu Ön İzin oluruna ait Turizm Bakanlığı yazışması ek’te dir)

3) 13.11.2006 tarihinde ise Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu alanın 3598 parsel olarak Güvercinlik Turizm Aş’ne, Turizm Bakanlığı tarafından Kesin Tahsis’i yapılmıştır.

4) 15.07.2007 tarihinde bölgede toplam 223 Hektar alanın etkilendiği yangın meydana gelmiştir. Ek’teki uydu görüntülerinde de görüldüğü üzere yangının gerçekleştiği alanın en uzağında olan parsel hali hazırda Titanic Deluxe Bodrum otelimizin bulunduğu tahsis alanı olan parseldir. Çok açık ve net şekilde görülmektedir ki 3598 nolu parsel yangından hiçbir şekilde etkilenmemiştir.

Tiitanic Bodrum

5) Bazı basın kuruluşlarının haberlerinde ve bazı sosyal medya paylaşımlarında görüntüleri paylaşılan ve 3598 nolu parselin yangından etkilendiği şeklindeki algı yaratılmasını sağlayan görüntüler, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yapılacak projeye uygun olarak parselde temizlik yapılarak inşaat için hafriyat hazırlığına ait olan görüntülerdir. Bu işlem her tahsis sürecinde aynı şekilde yapılmaktadır. (Parseldeki ağaç kesimini anlatan Orman Bölge Müdürlüğü bilgi notu ek’te dir)

6) Yine bazı basın yayın kuruluşları ve bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi bölgede Halep Çamı’nın olmadığı hakkında Orman Bölge Müdürlüğü’nün bilgi notu ek’te dir. Bölgenin tamamı 1980 yılında Orman Bakanlığı tarafından Kızılçam fidanı dikilmek sureti ile ağaçlandırılmıştır.

Titanic Bodrum2

7) Nihayetinde 3598 parselde bulunan tahsis sahibi olan firmanın (Güvercinlik Turizm Aş.) Titanic Oteller Grubu tarafından hisse devri vasıtası ile satın alınması, tesisin kaba inşaatının bitme aşamasında ve 09.02.2016 tarihinde gerçekleşmiştir. (Hisse devrine ait 09.02.2016 tarihli Turizm Bakanlığı oluru ek’te dir.) Otel yatırımının gerçekleştiği alanın yangından etkilenmediği çok açık ve net şekilde ispatlı olduğu sonucuna varıldıktan sonra yatırım kararı alınmış ve hisse devir işlemleri firmamız tarafından tamamlanmıştır.

Sosyal medya ve basın yayın kuruluşlarının yayınlarında yanmış alan olarak gösterilmeye çalışılan alanın, Titanic Oteller Grubunun yatırımı devralmadan önceki ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaç temizliğinin yapılarak inşaat hafriyatına hazırlanmış hali olduğu belirtildi. Açıklamada, "Aynı zamanda bu görüntüler 2007 senesinde çıkan yangından otelimizin bulunduğu 3598 no’lu parselin etkilenmediğinin de ispatıdır." denildi.



Bu Haber 10.08.2021 - 18:41:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar yanli 08.09.2021 - 05:12

    Her türlü kitabına uydurmuşlar ama allahi kandıramazlar elbet bunun hesabı ilerde sorulur yanan her ağaç veya yakılan her ağaç bir CANDIR bunu kimse unutmaz allah hiç unutmaz A.C.C ????????????

  • Çetin Varol 11.08.2021 - 10:23

    kitabına uydurmuşsunuz, ne anlatıyorsunuz acaba.

  • Ayıptır bu yalanı biz yemeyiz 11.08.2021 - 08:56

    Biz butopraklardabuyuduk yemeyiz bu yalanlari

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.