Timothy Ash’den ‘Türkiye turizmi ucuz’ haberine düzeltme:

Timothy Ash’den ‘Türkiye turizmi ucuz’ haberine düzeltme:

Ünlü ekonomist Timothy Ash, Financial Times’ta yayımlanan Türkiye’deki turizmin ucuz olduğu ile ilgili habere tepki gösterdi.


Ünlü ekonomist Timothy Ash, Adam Samson’ın Financial Times’ta (FT) Türkiye hakkında yazdığı, kur artışının Türk turizmini ucuzlattığı bu nedenle de patlama yaptığı yazısını “Türkiye turizmi ucuz değil, kaliteli” diyerek düzeltti.

SüperHaber’den İbrahim Açar’ın haberine göre Ash, attığı tweetle Financial Times editörü Adam Samson’un Türkiye’nin kur artışı nedeniyle turizmde ucuzladığı için dolduğunu yazmasına itiraz etti.

Adam Samson FT’deki haberinde, Türk işletmecilerin “Doldu, hepimiz doluyuz, bu yüzden gülümsüyorum” dediğini yazarak, Tatilcilerin zayıf liradan faydalanmasıyla Türkiye'nin turizm sektörü yeniden canlanıyor” diye bir yorum yaptı.

Kapadokya merkezli Türk turizmini yazan Samson, Türk turizmindeki canlanmanın kur artışından kaynaklandığını yazdı. Ünlü ekonomist Timothy Ash ise Twitter’dan yaptığı yorumda Türkiye’de turizm sektörünün ucuz olmadığını, turizmin Avrupa vatandaşlarının Türk turizmindeki kaliteli tesisler ve mükemmel hizmet için geldiğini yazdı. Ash, “Türkiye, nominal olarak zayıf olan liraya rağmen gerçekten ucuz değil. Fiyatlar amortismanı çok hızlı yakaladı. Döviz kuru geçişi muazzam oldu. Türkiye, pazarlama, harika hizmet sunumu, Covid sonrası Avrupa'da seyahat etme arzusu nedeniyle iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.  



Bu Haber 23.08.2022 - 14:18:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.