Times: Türkiye, turizmde düşüşe karşı helal turizme sarıldı

Times: Türkiye, turizmde düşüşe karşı helal turizme sarıldı
Times gazetesi Türkiye'nin turizm endüstrisinin terörizm, mülteci krizi ve siyaset nedeniyle büyük bir düşüş içinde olduğunu ele aldığı haberinde, bazı otellerin "helal turizme" yönelerek kârlarını yükseltmeyi seçtiklerini duyuruyor.


BBC Türkçe'nin haberine göre, gazetenin muhabiri, röportaj yaptığı turizm acentesi sahibi Sercan Kınacı'nın bürosunda "güneş banyosu yapan bikinili kadınlar ve laik Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterleri" olduğunu ancak bu işaretlerin Kınacı'ya işinde şans getirmediğini yazıyor. Haberde, müşterinin az olmasından yakınan Kınacı'nın hükümete yönelik eleştiriler getirdiği ve ülkeyi İslamcılaştırmakla suçladığı aktarılıyor.

Türkiye'nin son derece laik kasabalarından biri olarak nitelediği Edremit'te sokakların boşluğunun turizm açısından umutsuz bir yaza işaret ettiğini yazan gazete, helal turizm alanının ise gelişmeye açık olduğunu savunuyor.

ANTALYA'DA HELAL OTEL SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Antalya'da geçen yıl açılan son beş helal otel ile birlikte kentteki helal otel sayısının 15'e yükseldiği ve bu otellerde kadınlarla erkekler için ayrı plaj alanları olduğu, alkolün tamamen yasak olduğu da belirtiliyor.

Selge Beach Resort adlı bir oteli ziyaret eden muhabir, otelin 1997 yılında kurulduğu, önceleri kokteyllerini için genç turistlere hitap eden otelin şimdilerde konsept değiştirerek alkol yasağı ve erkek ve kadınlar için ayrı yüzme havuzları düzenleme uygulamasına gittiğini yazıyor.

'HELAL TURİZM ALANI BÜYÜMEYE AÇIK'

Times'a demeç veren otelin satış müdürü Leith Jaballah, "Otel sahibinin iki yıl önce helal turizme geçiş yaptığını" söylüyor. Jaballah'a göre helal turizm alanı büyümeye açık.

Son tahminlere göre, helal turizmin dünya genelindeki çapı 145 milyar dolar diyen gazete, bu durumun Kınacı gibiler için iyi haber olmadığını belirtiyor.

Thomas Cook'on bu yıl Türkiye'yi tercih eden müşteri oranının geçen yıla göre yüzde 50 daha az olduğunu belirten gazete, Marmara Tours adlı bir başka şirketin yaşadığı düşüşün ise yüzde 85 oranında olduğunu yazıyor.

Haberde son olarak vurgulanan ise, Edremit'te deniz kenarında rastlanan yegane yabancıların, mendil satan iki Suriyeli çocuk olduğu.


Bu Haber 09.06.2016 - 10:21:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • sacmalik 10.06.2016 - 08:54

    bos isler sacmalik, helal turizm alternatif bir turizm kanalidir, araplar iranlilar bile yurtdisina ciktiklari zaman vahsi eglence gece hayati ve ozgur rahat ortamli yerleri secerler...100bin kisi belki gelir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.