‘Havacılık sektöründe büyüme sancıları yaşanıyor’

‘Havacılık sektöründe büyüme sancıları yaşanıyor’
Emirates Hava Yolları'nın CEO'su Tim Clark, havacılık sektöründe yaşana. sounlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Havacılık sktöründe büyüme sancıları yaşandığına dikkat çeken Clark, ''5 yıl sonrasını göremiyoruz.'' dedi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Havacılık sektöründe yaşanan iflaslar, mali darboğazlar, düşen karlılıklar ve artan maliyetler hava yolu şirketlerini bu tehditlere karşı önlem almaya itiyor.

Emirates sert bir nişle karşı krşıya

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Emirates'in CEO'su Tim Clark, geniş gövdeli uçakları ve uzun mesafe uçuşları ile adından söz ettiren Emirates Hava Yolları'nın geleceğe dönük büyüme beklentilerine fren koyduklarını belirtiyor. Hızlı büyüme döneminde cirosunu 24 milyar dolara kadar yükselten şirket, düşen karlılıklar nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece 215 milyon dolar kar elde edebildi. Dolayısıyla şirketin şu anda sert bir inişle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

162 uçaklık siparişi 123 uçağa revize etti

Geleceğe dönük beklentilerini düşüren Emirates, daha önce verdi 162 A380 siparişini 123'e revize etti. Şirket bunun yerine A330-900, A350-900 ve B777 gibi uçaklarla daha verimli olan uzak mesafelere uçmak istiyor.

‘Günümüzde 5 yıl sonrasını görmek eskiye göre daha zor’

Havacılık sektöründe büyüme sancıları yaşandığını kaydeden Tim Clark, ''Günümüzde 5 yıl sonrasını görmek eskide olduğundan çok daha zor. Nereye baksanız problemler var. Yakıt maliyetlerini hesaplayamıyorsunuz, iklim değişikliği konusuda giderek artan bir kaygı var. Kısacası kısa, orta ve uzun vadede talebi etkileyen olaylar var. Hem biz hem de rakiplerimiz bunlarla uğraşmak zorunda.'' dedi.

‘Mevcut sorunlar büyüme hızımızı düşürecek’

Küresel ölçekte talebi düşeceğini düşünmediğini ifade eden Clark, ''Ancak büyüme yavaşlayacaktır. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte yüzde 4'lük bir büyüme olacağını varsaymamalıyız. Mevcut sorunlar, büyümemizi yüzde 2-3 düşürcek.'' diye konuştu.

‘Gelirimizin yüzde 56’sı Avrupa’dan’

Emirates'in iyi performans gösterdiğini, iyi bir yaz sezonu geçirdiğini ve nisan-eylül dönemlerinde planlamanın üzerine çıktığını ifade eden Tim Clark, ''Tabi Hong Kong ve başka yerlerde sorunlar yaşıyoruz. Buna rağmen genel talep oldukça yüksek. İronik bir şekilde, özellikle de İngiltere'de talep yüksek. Toplam işimizin yüzde 56'sı Avrupa'da gerçekleşiyor. Brexit tartışmalarına rağmen İngiltere, hala Avrupa'nın en güçlü pazarı. Bu nedenle İngiltere'de günde 17 uçuş yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 31.10.2019 - 11:05:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.