THY'den ‘mavi uçak’ açıklaması

THY'den ‘mavi uçak’ açıklaması

Türk Hava Yolları'nın (THY) kırmızı ve beyaz renklerden oluşan uçakları dışında filosuna eklediği mavi renkteki uçak merak konusu oldu. THY Basın Müşavirliği, mavi renkli uçağa yönelik açıklamalarda bulundu.


Türk Hava Yollarına ait Airbus A350 tipi uçağın motor ve kuyruk kısımlarının alışılmışın dışında mavi renkte olması sosyal medyada merak konusu oldu.

THY'nin renk değişikliğiyle ilgili Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uygulanan ambargo sonucunda Rusların alamadığı uçağın THY tarafından alındığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Gülben Dikmen’e konuyla ilgili açıklama yapan THY Basın Müşavirliği, toplumda oluşan "THY, Rusya'nın alamadığı uçakları aldı bu sebeple uçak mavi renkte" yönündeki iddialara yanıt verdi.

Uçak renginde yaşanılan farklılığın iddia edilen konudan bağımsız olduğu söylenen açıklamada konunun tamamen yoğunluktan kaynaklandığı ifade edildi.

THY açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Çalışma arkadaşlarımızın salgın sonrası dönem için gerçekleştirdiği pazar araştırmaları, misafirlerimizin memnuniyeti ve artan talebe istinaden yeni kararlar Yönetim Kurulumuzca alınarak en hızlı şekilde hayata geçirildi. Günümüzde ise öngörülen bu yükseliş yaşanmakta ve henüz tüm uluslararası sınırlar 2019 yılında olduğu kadar açık olmasa da Türk Hava Yolları tarihi rekorlar kırmaktadır. Bu nedenle, gerek misafirlerimizin artan talebine yanıt verebilmek gerekse de gelecek hedeflerimiz doğrultusunda filomuzun büyümesi önem arz etmektedir. Haberlerde bahsi geçen farklı renk kuyruğa sahip uçak Airbus şirketi ile yaptığımız anlaşma dahilinde filomuza katılmış ancak yukarıda bahsi geçen operasyonel yoğunluk nedeniyle markamız renklerine boyanamadan, misafirlerimizin hizmetine sunulmuştur. Uçağımızın farklı renkte olmasının tek nedeni operasyonel yoğunluktur ve stratejik olarak en doğru zamanda boyama işlemi planlanacaktır.”

Aeroflot uçaklarını aldığını Mayıs’ta KAP’a bildirmişti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında uygulanan ambargolardan dolayı Aeroflot'un alacağı Airbus A350-900 tipi uçakları teslim alamaması nedeniyle THY bu açıklara talip olmuş ve Mayıs ayında Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamayla 6 adet uçağı filosuna katacağını açıklamıştı.



Bu Haber 20.07.2022 - 09:57:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aeroflot

    Nhr fndk 23.07.2022 - 11:27

    Zaten ucagin renkleri aeroflot firmasinin kullandigi renkler.

  • Tam Sunexpress Renklerinde

    Murat Gencer 20.07.2022 - 11:49

    Kullanıp Sunexpress'e devredin, boya maliyeti oluşmasın :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.