THY turizm için uçacak, işte sezondaki haftalık sefer sayısı

THY turizm için uçacak, işte sezondaki haftalık sefer sayısı

Yurt dışındaki şehirlerden Türkiye'nin turizm şehirlerine direkt uçmak için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanalığı ile protokol imzalayan THY, bu çerçevede yaz sezonunda yapacağı uçuş sayısını açıkladı.


Türk Hav Yolları 2020 sezonunda Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e haftada 98 sefer gerçekleştirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde THY, yurt ışındaki 26 noktadan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum havalimanlarına haftada 98 sefer düzenleyecek. THY'nin turizm merkezlerine yapacağı turizm amaçlı direkt uçuşların sayısı da, bir önceki yıla göre yüzde 18 artmış oluyor.

74 seferle Antalya lider

Türk Hava Yolları'nın turizm amaçlı uçuşlarında ilk sırasında, haftalık 74 seferle Antalya yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Moskova-Antalya arasında haftada 7 sefer düzenleyen THY, 2020'de bu sayıyı 14'e çıkarıyor.

Londra’dan Dalaman’a haftada 7 sefer

Geçtiğimiz yıl Dalaman'a sadece Amman'dan haftada iki sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, 2020'de bu havalimanına 4 noktadan uçuş yapacak. Dalaman'a uçuş yapılacak yeni destinasyonlar ise Londra (haftada 7), Moskova (3) ve Kiev (2) olarak açıklandı.

İzmir’e 5, Bodrum’a 4 uçuş

Şirket ayrıca; Bodrum Havalimanı'na Londra, Kuveyt ve Münih'ten haftada 4, İzmir'e ise Berlin, Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Kuveyt’ten haftada 5 uçuş gerçekleştirecek.



Bu Haber 24.02.2020 - 09:40:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HAKAN AKSAY 25.02.2020 - 12:33

    THY Kuveyt harici İzmir hatları zaten 5-6 senedir yaz tarihleri için vardı, yeni bir mevzuu gibi haber oluyor. Onun yerine gerçek manada İzmir'e destek veren ve her sene yeni hatlar koyanları haber yapsanız ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.