THY son bir haftada kaç uçuş yaptı?

THY son bir haftada kaç uçuş yaptı?
Eurocontrol, son haftaya ait uçuş verilerini açıkladı. Ryanair’ın yine açık ara önde olduğu tabloda THY yine listenin en üstlerinde ikinci sırada yer aldı.

Erdoğan Karataş - TurizmGüncel
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütünün (EUROCONTROL) açıkladığı 9-15 Ağustos’a ait verilere göre Avrupa’da toplam 170 bin 595 uçuş yapıldı. Geçen haftaya göre sadece yüzde 0.3 oranında artış görüldü. Bu uçuş sayısının 2019 yılının aynı haftasına göre yüzde 71,435 daha düşük olduğu kaydedildi. Eurocontrol Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Ağustos ayının son haftalarında uçuş sayılarında artış beklendiğini aktardı.
Ryanair açık ara önde, ikinci sırada ise THY var
Ryanair günlük ortalama 2 bin 318 uçuş ile birinci sırada. Türk Hava Yolları ise bin 323 günlük ortalama uçuş sayısı ile Avrupa’nın en çok uçuş yapan şirketleri arasında ikinci sırada.
Geçen haftaya göre en çok artış Türk Hava Yolları’nın
Geçen haftaya göre uçuş sayıları sabit kalmış olsada Avrupa'nın en çok uçuş yapan şirketleri arasında Türk Hava Yolları listede geçen haftaya göre uçuş sayısında yüzde 1.3 artış ile, uçuş sayısında en çok artış gören şirket oldu. Listenin başını çeken Ryanair ise geçen haftaya göre sadece yüzde 0,6 artış gördü. Aynı oranla Easyjet bin 161 uçuşla, Ryanair ve Türk Hava Yollarını’nı takip etti.




Bu Haber 16.08.2021 - 12:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.